Συνεχίζεται το έργο για τις κατολισθήσεις στην παλαιά ΕΟ Σπάρτης-Καλαμάτας

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών

Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2022 13:08 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεχίζεται το έργο για τις κατολισθήσεις στην παλαιά ΕΟ Σπάρτης-Καλαμάτας

Συνεχίζονται στον Ταΰγετο οι εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στην παλαιά Εθνική οδό Σπάρτης – Καλαμάτας. Το συγκεκριμένο έργο που διενεργεί η ΠΕ Μεσσηνίας έχει προϋπολογισμό ύψους 1.850.000 ευρώ.

Η εργολαβία περιλαμβάνει τα έργα αποκατάστασης των κατολισθήσεων που έχουν σημειωθεί στην Εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης λόγω της θεομηνία που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2019.

Οι κατολισθήσεις που αντιμετωπίζονται με το έργο εντοπίζονται στις χιλιομετρικές θέσεις 24+450, 26+050 και 26+400 επί της εθνικής οδού, στην περιοχή της Αρτεμισίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Θάρρος», από την εταιρεία εκτέλεσης του έργου ζητήθηκε παράταση μέχρι τα τέλη του 2022, καθώς, όπως ανέφερε σε υπόμνημά της, η προμήθεια όλων των υλικών καθυστέρησε σημαντικά εξαιτίας της αναταραχής που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Παρεμβάσεις σε 600+ σημεία της Περιφέρειας
για την ασφάλεια του οδικού δικτύου
Εξάλλου, πίστωση 45.240.799,02 ευρώ διατίθεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για παρεμβάσεις βελτίωσης της ασφάλειας σε συνολικά 618 σημεία του οδικού της δικτύου.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προβλέπονται έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες (Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας), τα οποία αφορούν σε βραχυπρόθεσμες επεμβάσεις σε θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, που θα υλοποιηθούν από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων της κάθε ΠΕ.

Η εν λόγω πίστωση αποτελεί τμήμα της συνολικής πίστωσης ύψους 323.718.554,95 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η οποία με σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, κατευθύνεται για έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της χώρας -εξαιρουμένων των Περιφερειών Αττικής και Κρήτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti