Στον Πάρνωνα εξορμά ο ΕΟΣ Μολάων-ΝΑ Λακωνίας

Την Κυριακή 27/11

Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2022 15:06 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στον Πάρνωνα εξορμά ο ΕΟΣ Μολάων-ΝΑ Λακωνίας

Συμβολική πεζοπορική εξόρμηση στον Πάρνωνα και συγκεκριμένα στη διαδρομή Λιβάδια - Αη Γιώργης - Πυροφυλάκειο - Κοσμάς πραγματοποιεί αυτή την Κυριακή 27 Νοεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας. Ο σύλλογος συμμετέχει έτσι στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Αναρριχητικός – Ορειβατικός Σύλλογος Λεωνιδίου με θέμα τις «επιπτώσεις από την εγκατάσταση των αιολικών, μύθοι και αλήθειες γύρω από την πράσινη ανάπτυξη.

Οι ώρες πορείας ανέρχονται σε 5 +, ενώ ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής χαρακτηρίζεται Α+ (εύκολη) και η υψομετρική διαφορά είναι της τάξης των 500 μ.

Για τη συμμετοχή στη δράση απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ρουχισμός. Απαραίτητα είναι: ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με προσωπικά είδη, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς, μπάρες ενέργειας, παστέλι, φρούτα) και κυρίως καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 8:00 το πρωί της Κυριακής στο σούπερ μάρκετ Αφοί Παναγιωτόπουλοι (παλαιό) στους Μολάους, απ’ όπου θα γίνει αναχώρηση για μετακίνηση με ΙΧ στον Κοσμά Αρκαδίας.

Για τη συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία, το αργότερο μέχρι  το απόγευμα τους Σαββάτου (26/11), με τον συντονιστή της δράσης: Δημήτρη-Μύρωνα Λιάρο (6938426877)

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ) με ευθύνη των αρχηγών.

«Ο χρόνος που περνάμε στη φύση
είναι καθοριστικός για την ευημερία μας»
Όπως αναφέρει ο ΕΟΣ Μολάων-Νοτιοανατολικής Λακωνίας, «η ορεινή πεζοπορία, είναι μια μορφή άσκησης που βοηθά τόσο το σώμα, όσο και το μυαλό και τη ψυχή μας. Ο χρόνος που περνάμε στη φύση είναι καθοριστικός για την ευημερία μας, ενώ το συχνό περπάτημα με παρέα συμβάλλει θετικά στην ψυχολογία. Είναι επίσης ο μόνος τρόπος να επισκεφτεί κανείς τόπους για τους οποίους δεν υπάρχει άλλος τρόπος προσέγγισης».

Επίσης, ο σύλλογος επισημαίνει ότι «όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.

Οι ορειβάτες ασκούν τη δραστηριότητα τους αυτή με δική τους ευθύνη και είναι υπόλογοι για την ασφάλειά τους. Οι ενέργειες των ατόμων δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τους γύρω τους ούτε και το περιβάλλον», καταλήγει ο ΕΟΣ Μολάων-ΝΑ Λακωνίας.

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti