Ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου Λακωνίας

Το έργο και ο σκοπός

Τετάρτη, 08 Δεκέμβριος 2021 16:42 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου Λακωνίας

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου Λακωνίας, με έργο συνολικού προϋπολογισμού 291.400 ευρώ, προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Λακωνίας. Η προκήρυξη υπογράφτηκε και το επόμενο χρονικό διάστημα το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί με διεθνή διαγωνισμό.

Η παρέμβαση με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση υποδομών ενεργειακής αναβάθμισης του Διοικητηρίου Σπάρτης» συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του προγράμματος «GREEN BUILDING» και περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:
- Υγρομόνωση και θερμομόνωση οροφής.
- Αντικατάσταση του συστήματος φωτισμού με νέο σύστημα, τεχνολογίας LED, με ταυτόχρονη βελτίωση όλων των παραμέτρων φωτεινής στάθμης του κτηρίου και αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας.
- Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο δώμα του κτιρίου και λειτουργία τους υπό το καθεστώς Net - Metering.
- Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης.

Για τις εργασίες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, δήλωσε: «Προτείνονται ένα σύνολο δράσεων και παρεμβάσεων, οι οποίες θα οδηγήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής μονάδας με απώτερο σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, τη μείωση των δαπανών λειτουργίας, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος CO2, καθώς και την αξιοποίηση των διαθέσιμων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Ταυτόχρονα με τη μετατροπή του κτιρίου σε ενεργειακά αυτόνομο, αποτελεί επίσης προτεραιότητά μας η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αλλά και παραμονής στους χώρους του, τόσο των εργαζομένων στο Διοικητήριο Λακωνίας, όσο και των πολιτών που εξυπηρετούνται σε αυτό».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti