Ανακοίνωση-ενημέρωση περί αναστολών και λειτουργίας του Νοσοκομείου Μολάων

Από τον Σύλλογο Εργαζομένων

Τετάρτη, 22 Σεπτέμβριος 2021 16:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανακοίνωση-ενημέρωση περί αναστολών και λειτουργίας του Νοσοκομείου Μολάων

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε τη συμμετοχή στην πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε για την Τρίτη 21/9 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία με τις αναστολές εργασίας, εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων.

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος αναφέρει: «Όπως είναι σε όλους γνωστό, από 1/9/2021, σύμφωνα με το νόμο 4820/2021 που αναφέρεται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όλο το ανεμβολίαστο υγειονομικό και προνοιακό προσωπικό της χώρας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βγήκε σε αναστολή άνευ αποδοχών.

Δυστυχώς και στο δικό μας το νοσοκομείο τέθηκαν σε αναστολή 11 άτομα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετές δυσλειτουργίες στην καθημερινή αντιμετώπιση των περιστατικών. Να τονίσουμε εδώ ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους συναδέλφους παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα της υγείας πάνω από 20 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν την εμπειρία, τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την ικανότητα που κάθε εργοδότης και συνάδελφος θα ήθελε να συνεργάζεται μαζί τους.

Η αναστολή τους έφερε ανακατατάξεις στα τμήματα με αποτέλεσμα να έχουν αποδυναμωθεί όλα τα  τμήματα».

Όπως προσθέτει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων, «όσον αφορά στους ιατρούς της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων έχουν εμβολιαστεί όλοι, αλλά δεν εμβολιάστηκαν όλοι οι ιατροί της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι 2 εναπομείναντες επικουρικοί καρδιολόγοι (οι άλλοι 2 έφυγαν ο ένας παραιτήθηκε και ο ένας διορίστηκε μόνιμος αλλού), οι 2 αναισθησιολόγοι (η 3η παραιτήθηκε) και ο μοναδικός γυναικολόγος να αναγκάζονται κατόπιν εντολής της διοίκησης να καλύπτουν εφημερίες του νοσοκομείου της Σπάρτης. Ταυτόχρονα οι 4 χειρουργοί και οι 3 ορθοπεδικοί αν και εφημερεύουν στους Μολάους , μόνο στις μισές εφημερίες τους καλύπτονται από αναισθησιολόγο, που σημαίνει ότι αν προκύψει επείγον χειρουργείο, το περιστατικό θα μεταφερθεί στη Σπάρτη όπου εφημερεύει ο αναισθησιολόγος  των Μολάων. Το δε έμφραγμα από περιοχές της νοτιοανατολικής Λακωνίας θα διακομιστεί και αυτό στη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την προχειρότητα του σχεδιασμού του κράτους τόσο για την υγεία των πολιτών όσο και για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι εμβολιασμένοι ή μη τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας για να μην θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς, τους συναδέλφους και τον εαυτό τους.

Μέχρι 31/8/21 ήταν δεκτοί στις θέσεις εργασίας τους με συνεχείς, τακτικούς ελέγχους σε εβδομαδιαία βάση και τηρώντας όλα τα μέσα ατομικής προστασίας που ούτως ή άλλως πρέπει να τα τηρούμε όλοι.

- ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
- ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
- ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ.»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή