Έφηβοι «ανιχνευτές» από την Πεντέλη επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Γυθείου

Τρίτη, 03 Αύγουστος 2021 13:59 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έφηβοι «ανιχνευτές» από την Πεντέλη επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Γυθείου

Την 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Πεντέλης φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, την Πέμπτη 29 Ιουλίου.

Κατά την προσέλευση των εφήβων ανιχνευτών και των συνοδών τους στην ΠΥ Γυθείου, τους υποδέχθηκε ο Διοικητής Αντυπύραρχος Κωνσταντίνος Γραφάκος και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν δράσεις με θέμα τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου και την ορθή συμπεριφορά και πυροπροστασία στην ύπαιθρο.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης δράσης, οι νεαροί ανιχνευτές με ιδιαίτερο ταλέντο στην γρήγορη και εξαιρετικά ποιοτική δημιουργία εικόνας, μεταμόρφωσαν έναν απρόσωπο λευκό τοίχο στην είσοδο της Υπηρεσίας σε έργο τέχνης.

Στη δεύτερη δράση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Διοικητή της Υπηρεσίας αναφορικά με κανόνες σχετικούς με την συμπεριφορά κάθε πολίτη όταν κατασκηνώνει σε δάσος, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή απειλή έναρξης πυρκαγιάς. Επιπλέον, δόθηκαν κατευθύνσεις για την αποφυγή πανικού και απομάκρυνσης από περιοχή που διαπιστώνεται έναρξη πυρκαγιάς. Τέλος, οι μικροί ανιχνευτές εκπαιδεύτηκαν στη χρήση φορητών μέσων πυρόσβεσης αλλά και για τον εθελοντισμό στο πυροσβεστικό σώμα.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti