Διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις εισφορών οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Λακωνίας

Ζητούν ανάκληση της σχετικής απόφασης

Δευτέρα, 02 Αύγουστος 2021 22:26 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις εισφορών οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Λακωνίας

Σύσσωμοι οι  Κυνηγετικοί Σύλλογοι του νομού Λακωνίας, εκπροσωπώντας πάνω από 4.000 μέλη, δηλώνουν την αγανάκτησή τους για την απόφαση του Υφυπουργού περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυρά, να αποδεχτεί το αίτημα της Κ.Σ.Ε. για αύξηση των εισφορών υπέρ των κυνηγετικών οργανώσεων.

«Η Κ.Σ.Ε και οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, εκμεταλλευόμενοι το κλίμα που επικρατεί λόγω της πανδημίας COVID-19 και της αναστολής των Γενικών Συνελεύσεων, έδρασαν ανενόχλητοι και, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Κυνηγετικών Συλλόγων, αιτήθηκαν αύξηση των τακτικών εισφορών τους», υπογραμμίζουν οι κυνηγετικοί σύλλογοι στην ανακοίνωσή τους.

Το Υπουργείο, κάνοντας δεκτό αυτό το αίτημα, στην ουσία ακυρώνει την μη είσπραξη των τελών υπέρ Δημοσίου, αφού ουσιαστικά δεν θα υπάρξει μείωση του κόστους των αδειών.

Τα μέλη των συλλόγων που πλήρωσαν, αλλά δεν κυνήγησαν κατά την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο, καλούνται για άλλη μια φορά να επιβαρυνθούν με ένα κόστος ύψους 15,00 ευρώ, το οποίο την επόμενη κυνηγετική χρονιά θα εκτινάξει την τιμή της άδειας.

«Με ποια συλλογική απόφαση Γενικής Συνέλευσης, προβήκατε σε αυτό το αίτημα; Γιατί αιτηθήκατε την αύξηση των εισφορών σας, όταν εσείς οι ίδιοι μας διαβεβαιώνατε όλο τον χειμώνα ότι ενεργείτε με γνώμονα το συμφέρον των κυνηγών; Τι πιστεύετε ότι έχουν οι κυνηγοί της χώρας μας, κοφτήρια νομισμάτων και μπορούν να πληρώνουν ασύστολα;», διερωτώνται τα μέλη των κυνηγετικών συλλόγων, ενώ καλούν τον υφυπουργό κ. Αμυρά, να ανακαλέσει την απόφασή του για αύξηση των τακτικών εισφορών υπέρ των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Τέλος, καλούν τις κυνηγετικές οργανώσεις να αποδείξουν εμπράκτως ότι λειτουργούν υπέρ του συμφέροντος των κυνηγών και να αφαιρέσουν το επιπλέον ποσό που αυθαίρετα πρόσθεσαν στις τακτικές εισφορές τους και καλούν τους κυνηγετικούς συλλόγους της χώρας να αντιδράσουν στις απαράδεκτες αποφάσεις που λαμβάνονται.

Την επιστολή διαμαρτυρίας, υπογράφουν οι κυνηγετικοί Σύλλογοι Σπάρτης, Μολάων, Γυθείου και Β. Λακεδαίμονος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti