Πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις από τον παγετό

Συνάντηση Κρητικού με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Σάββατο, 19 Ιούνιος 2021 10:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις από τον παγετό

«Όλες οι ζημιές από τον παγετό θα καλυφθούν σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας», γνωστοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, έως τα τέλη Ιουλίου θα δοθεί προκαταβολή του 40% των εκτιμηθέντων ζημιών, με το ποσό να φτάνει περίπου στα 155 εκατομμύρια ευρώ.

Το σύνολο των αποζημιώσεων θα καταβληθεί αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκτιμήσεων.

Ο Ν. Κρητικός επεσήμανε πως «η αποζημίωση θα είναι δίκαιη και με βάση την ζημία που υπήρξε.  Οι εκτιμήσεις θα είναι εξατομικευμένες και αντικειμενικές και οι διασταυρωτικοί έλεγχοι ενδελεχείς.

Για να υλοποιηθεί αυτό το τεράστιο πρόγραμμα στήριξης των πληγέντων αγροτών μας θα χρειαστούν συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, οι οποίες θα κατατεθούν άμεσα στη Βουλή».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland