Θλίψη για τον θάνατο του Λάκωνα ομογενή Π. Παπαδάκου

Η ζωή και η φιλανθρωπική δράση του - Ψήφισμα του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Σπάρτης

Τρίτη, 15 Ιούνιος 2021 16:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θλίψη για τον θάνατο του Λάκωνα ομογενή Π. Παπαδάκου

Φτωχότερη είναι η κοινότητα της Ποταμιάς Δ. Σπάρτης και η λακωνική παροικία του Καναδά, καθώς τη Δευτέρα 14/6 έφυγε από τη ζωή ο Λάκωνας ομογενής επιχειρηματίας και δωρητής Παναγιώτης Παπαδάκος.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 16 Ιουνίου και ώρα 4:30΄ μμ στον  ΙΝ Αγίας Τριάδος Γυθείου, προεξάρχοντος του πρωτοσυγκέλου της Μητρόπολης Μάνης αρχιμανδρίτη π. Συμεών Λαμπρινάκου, ενώ θα ακολουθήσει ταφή στο κοιμητήριο Γυθείου. Έκκληση είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν χρηματικά ποσά στον Σύλλογο Φίλων Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης «Ιωάννου και Αικατερίνης Γρηγορίου».

Ο Π. Παπαδάκος είχε γεννηθεί το 1935 στην Ποταμιά Φάριδος Δ. Σπάρτης, φοιτώντας στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού και στη συνέχεια στο Γυμνάσιο Κροκεών. Το 1956 μετέβη στο Τορόντο του Καναδά όπου διέμεινε κι εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη διαδρομή της ζωής του. Δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στον χώρο της εστίασης, αλλά και τον τουριστικό κλάδο, συνεργαζόμενος με ταξιδιωτικά γραφεία στην Ελλάδα, ενώ για χρόνια είχε ενασχόληση και με τη δημοσιογραφία που αγαπούσε ιδιαίτερα. Αναπτύσσοντας δεσμούς με την ομογένεια, διετέλεσε επί σειρά ετών γραμματέας της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά. Ποτέ, όμως, δεν ξέχασε τη γενέτειρά του, την οποία συνήθιζε να επισκέπτεται τακτικά. Ήταν, ακόμα, ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης «Ιωάννου και Αικατερίνης Γρηγορίου» κι εκπρόσωπος του συλλόγου σε Καναδά-ΗΠΑ.

201217618 538612380827524 6394453327621494279 n
Ο Π. Παπαδάκος (τρίτος από δεξιά) με άλλα μέλη του ΔΣ της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά το 1962


Μια δυναμική προσωπικότητα που «κέρδιζε» τον συνομιλητή, ευγενικός, ευαισθητοποιημένος και πρόθυμος να παρέχει βοήθεια και συνδρομή σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη, ο αείμνηστος Π. Παπαδάκος βρίσκονταν πίσω από φιλανθρωπικές προσφορές και κοινωνικές δράσεις σε ιδρύματα της Λακωνίας ως αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης. Μία εξ’ αυτών αφορά ποσό ύψους 3.240 ευρώ που συγκέντρωσαν ομογενείς του Τορόντο το 2019, με πρωτοβουλία του Π. Παπαδάκου, το οποίο αξιοποιήθηκε για προμήθεια ειδών για τα Γηροκομεία Σπάρτης και Γυθείου. Το ίδιο έτος, μέλη του Συλλόγου Φίλων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, μεταξύ των οποίων και ο Π. Παπαδάκος, παρέδωσαν στην καρδιολογική πτέρυγα του Νοσοκομείου Σπάρτης, τρείς συσκευές holter, συνοδευμένα από ειδικό λογισμικό κι έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, δωρεά της Σοφίας Κωνσταντάκου-Παπαδάκου.

filoi nosokomeiou papadakos p

Κατά την παράδοση δωρεάς από τον Σύλλογο Φίλων Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης


«Ας διαθέσουμε λόγο χρόνο για να τα επισκεφτούμε
(σσ τα ιδρύματα), να τα αγκαλιάσουμε και να συμπαρασταθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη φροντίδα των ασθενών και των γερόντων. Χρειάζονται τη συμπαράσταση και την βοήθεια όλων μας», είχε αναφέρει ο Π. Παπαδάκος σε συνέντευξή του στον «Λακωνικό Τύπο» τον Ιούνιο του 2019.

Ψήφισμα Φίλων
Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης
Ο Σύλλογος Φίλων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης «Ιωάννου και Αικατερίνης Γρηγορίου», του οποίου ο εκλιπών Π. Παπαδάκος διετέλεσε αντιπρόεδρος, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα για τον χαμό του:

«Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του εξαίρετου συμπολίτη και Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας, Παναγιώτη Παπαδάκου. Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε με σθένος επί δύο θητείες, από τη θέση του Αντιπροέδρου. Υπήρξε από τα ιδρυτικά και ιδιαιτέρως ενεργά μέλη, αποτελώντας συνδετικό κρίκο του Συλλόγου μας με τους Φίλους και τα Μέλη της Ομογένειας.

Ο Παναγιώτης Παπαδάκος πορεύτηκε με εντιμότητα και υψηλές αρχές, διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια και την ειλικρίνειά του, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπολιτών του.

Ποτέ δεν έπαψε να ασχολείται με τα κοινά, αφού μέχρι και λίγες μέρες πριν το θάνατό του δήλωνε παρών σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης “Ιωάννου και Αικατερίνης Γρηγορίου”, εκφράζει την ειλικρινή του θλίψη για το θάνατό του και αποφασίζει ομόφωνα την έκδοση του παρόντος Ψηφίσματος, ως ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής:
1. Εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του εξαίρετου συμπολίτη και Αντιπροέδρου Παναγιώτη Παπαδάκου που με το ήθος και την εντιμότητά του υπηρέτησε το Σύλλογό μας και την κοινωνία γενικότερα.
2. Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στην οικογένειά του, επιδίδοντας το παρόν ψήφισμα.
3. Ανακηρύσσει αυτόν ως ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ του Διοικητικού Συμβουλίου.
4. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του, εκ μέρους του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου.
5. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Ο Πρόεδρος                                   
Αντώνιος Δημ. Παυλάκος                                                                      

Τα Μέλη                     
Νικολακάκος Παναγιώτης            
Μαγγαλούση Ματίνα
Αραχωβίτης Σταύρος
Γεωργιάδης Βασίλης

Η Γραμματέας
Κομνηνού Ελένη»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland