Κονδύλι 1,5 εκ. ευρώ για έργα στην πυρόπληκτη Μάνη

Συντήρηση και του εθνικού κι επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού - Οι συμβάσεις που υπέγραψε ο Π. Νίκας στη Σπάρτη

Πέμπτη, 10 Ιούνιος 2021 13:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κονδύλι 1,5 εκ. ευρώ για έργα στην πυρόπληκτη Μάνη

Δύο συμβάσεις έργων στη Λακωνία συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, καθώς και δύο προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Ιουνίου στο Διοικητήριο Λακωνίας στη Σπάρτη.

Συγκεκριμένα, οι δύο εργολαβικές συμβάσεις αφορούν σε:
α) συντήρηση και σήμανση της Επαρχιακής οδού Γυθείου – Αρεόπολης – Γερολιμένας από τη συμβολή με την Εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης – Γυθείου (παράκαμψη Γυθείου) με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ,
β) συντήρηση της Επαρχιακής οδού Σκάλας – Γυθείου με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

Οι δύο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Ανατολικής Μάνης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας με τον δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο αφορούν: α) κατασκευή υποδομών για την αντιπυρική προστασία του Δήμου Ανατολικής Μάνης με προϋπολογισμό 550.000 ευρώ,
β) αποκατάσταση δημοτικής οδοποιίας στην πυρόπληκτη από τις πυρκαγιές πέρυσι τον Αύγουστο περιοχή του δήμου με προϋπολογισμό 950.000 ευρώ.

«Η Πολιτεία χρωστά στη Μάνη, όχι μόνο για την προσφορά της περιοχής αυτής στους εθνικούς μας αγώνες, αλλά και για τη συμβολή της στην οικονομία της χώρας, καθώς πρόκειται για έναν παγκοσμίως πολύ γνωστό τόπο που τον επισκέπτονται χιλιάδες κάθε χρόνο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας μετά την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων, παρουσία και των αντιπεριφερειαρχών Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη και Εγγείων Βελτιώσεων Νίκωνα Τζινιέρη.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland