Ν. Κρητικός: «Στον Αγ. Δημήτριο οι φάκελοι τεκμηρίωσης για την αναγνώριση ως μαρτυρικό χωριό»

Τετάρτη, 09 Ιούνιος 2021 18:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ν. Κρητικός: «Στον Αγ. Δημήτριο οι φάκελοι τεκμηρίωσης για την αναγνώριση ως μαρτυρικό χωριό»

Στις εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα με τους 21 νεκρούς, που διαδραματίστηκε τον Ιούνιο του 1944 στον Άγιο Δημήτριο Ζάρακα, παρευρέθηκε την Κυριακή 6/6 ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός. «Σήμερα τιμάται η μνήμη των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου Ζάρακος οι οποίοι έζησαν τη θηριωδία των κατακτητών Ναζί. Το ολοκαύτωμα του Αγίου Δημητρίου είναι εδραιωμένο στη συλλογική μνήμη και αποτελεί καθήκον η περάτωση της διαδικασίας αναγνώρισης του χωριού ως μαρτυρικό», επεσήμανε ο κ. Κρητικός.

Με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης στην κεντρική πλατεία του χωριού ο βουλευτής Νεοκλής Κρητικός παρέδωσε στον δήμαρχο Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο και στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Ζάρακος κ. Δημήτρη Θεοδωρακάκο, τους δύο φακέλους τεκμηρίωσης των στοιχείων για την αναγνώριση του χωριού.

Οι φάκελοι αυτοί έχουν ήδη παραδοθεί και στον πρόεδρο του Δικτύου Μαρτυρικών Χωριών και δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Θανάση Παπαδόπουλο.

Ο κ. Κρητικός δήλωσε: «Αναμένουμε την απόφαση της από το νόμο προβλεπόμενης Επιτροπής, με τη βεβαιότητα πως αυτή τη φορά ο φάκελος είναι πλήρης. Ο Άγιος Δημήτριος δικαιούται να ανακηρυχθεί σε μαρτυρικό χωριό!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland