Ζωή χωρίς κάπνισμα δια σκίτσου 5ου Δημοτικού Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Διακρίθηκε έργο του σχολείου σε Πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής

Δευτέρα, 31 Μάιος 2021 15:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ζωή χωρίς κάπνισμα δια σκίτσου 5ου Δημοτικού Σπάρτης (ΦΩΤΟ)


Μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα ήταν οι πρωταγωνιστές του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε το μαθητικό έτος 2020-21 με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Το θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αφορούσε το κάπνισμα και τις βλαπτικές συνέπειες για τους ενεργούς και παθητικούς καπνιστές (ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες). Στόχος του ήταν η ανάδειξη εκ μέρους των μαθητών της ιδιαίτερης αξίας που έχει η ζωή χωρίς κάπνισμα, απαλλαγμένη από κάθε είδους εξαρτήσεις.

Η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών με πάνω από 300 ζωγραφικά έργα από 60 σχολεία της χώρας ήταν το καλύτερο επιστέγασμα για ένα διαγωνισμό που κάθε χρόνο έχει μεγάλη ανταπόκριση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου 2021) η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα βραβεύσει με συμβολικό χρηματικό έπαθλο τρία επιλεγμένα  ζωγραφικά έργα από τα εκατοντάδες έργα μαθητών που συμμετείχαν, ενώ θα σταλούν έπαινοι σε όλα τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Τα τρία βραβευθέντα έργα προέρχονται από: το 5ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας και το 14ο Δ.Σ Πολίχνης Θεσσαλονίκης. Τη ζωγραφιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης συνέθεσε η Ιωάννα-Μαρία Μιχαλοπούλου.

Κριτική επιτροπή αποτέλεσαν μέλη του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας τα οποία συνέδραμαν στην επιλογή των έργων.

Τέλος, για την επόμενη σχολική χρονιά, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σχεδιάζει την πραγματοποίηση Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θεματική το κάπνισμα.


Δείτε το έργο της μαθήτριας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης

ergo 5ou Dimotikou Spartis diagwnismos kapnisma

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland