Μέχρι τέλη Ιουνίου οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς Δ. Σπάρτης

Σάββατο, 29 Μάιος 2021 10:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μέχρι τέλη Ιουνίου οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς Δ. Σπάρτης

Η περίοδος των αιτήσεων  εγγραφής – επανεγγραφής στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς παρατείνεται έως 30 Ιουνίου 2021, όπως ενημερώνει ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δ. Σπάρτης Αθ. Τσουλόγιαννης.

Στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς μπορούν να εγγραφούν νήπια, που θα έχουν συμπληρώσει τα  2,5 έτη κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού,   έως και την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Για την εγγραφή των νηπίων στον παιδικό σταθμό απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:
1. Αίτηση με συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο της μητέρας ή του πατέρα ή του κηδεμόνα του παιδιού.
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, και όπου αυτό δεν είναι εφικτό ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, ή/ και ληξιαρχική πράξη σύμφωνου συμβίωσης.
3. Βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι ή πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους, και αντίγραφο αναγγελίας πρόσληψης της αιτούσας/του αιτούντος ή της σύμβασης μαζί με το έντυπο Ε4 (ετήσιος πίνακας προσωπικού).
4. Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ, του γονέα ή των γονέων που είναι άνεργοι.
5. Βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από Παιδίατρο, καθώς και αντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας του με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.
6. Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος των γονέων.
7. Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων επιπλέον απαραίτητη είναι η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν μεταβολές στην οικογενειακή κατάσταση, αντί για το πιστοποιητικό οικογενειακής ή τη ληξιαρχική πράξη γέννησης απαιτείται υπεύθυνη δήλωση των γονέων που βεβαιώνει  τη μη μεταβολή.

Η κατάθεση των αιτήσεων εγγραφής-επανεγγραφής θα γίνονται στο γραφείο του ΝΠ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Παιδείας Δήμου Σπάρτης (Δωριέων 13-15):
• για τον Α΄ & Β΄ Παιδικό Σταθμό Σπάρτης, κατά τις  εργάσιμες ημέρες και ώρες από τις 09:00 έως 14:00 (κ. Καμπέρη Ματίνα, τηλέφωνο 27310 27435)
• για τον Παιδικό Σταθμό Ξηροκαμπίου κατά τις ημέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και ώρες 10:00 έως 12:00 (Βαρλόκωστα Ιωάννα, τηλέφωνο 27310 35730).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland