Έγινε η περιφορά του Επιταφίου στην Πετρίνα (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 30 Απρίλιος 2021 17:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έγινε η περιφορά του Επιταφίου στην Πετρίνα (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη και ευλάβεια τελέστηκε νωρίς το απόγευμα της Μ. Παρασκευής η ακολουθία του Επιταφίου θρήνου στην Πετρίνα Αν. Μάνης. Τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, οι πιστοί παρακολούθησαν την τελετή, ενώ στη συνέχεια έλαβε χώρα η περιφορά του Επιταφίου πέριξ του ιερού ναού του χωριού, από άνδρες της Πυροσβεστικής.

Ημέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας,  θεωρείται η Μ. Παρασκευή, κατά την οποία κορυφώνεται το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού. Το πρωί έλαβε χώρα στις εκκλησίες η ακολουθία της Αποκαθήλωσης, ενώ το απόγευμα, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, ψάλλονται σε τρεις στάσεις (μέρη) τα λεγόμενα Εγκώμια, από τα οποία τα πιο γνωστά είναι: «Η ζωή εν τάφω…», «Άξιον εστί μεγαλύνειν…», «Αι γενεαί πάσαι…» και «Ω γλυκύ μου Έαρ…».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland