Ευ. Βαλιώτης: «Η ΔΕΥΑΣ δεν είναι “μαγαζί” που εξυπηρετεί συμφέροντα»

Εφ’ όλης της ύλης μίλησε ο τέως δήμαρχος Σπάρτης

Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021 10:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ευ. Βαλιώτης: «Η ΔΕΥΑΣ δεν είναι “μαγαζί” που εξυπηρετεί συμφέροντα»

Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής 16/4, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης» και τέως δήμαρχος Σπάρτης, Βαγγέλης Βαλιώτης.

Αρχικά, ο κ. Βαλιώτης προέβη σε μια εκτενή αναφορά, σε όλα τα έργα και τις συμβάσεις που σχεδίασε και υλοποίησε ο Δήμος επί θητείας του, ενώ υπογράμμισε και τα έργα που σχεδιάστηκαν, δρομολογήθηκαν και παραδόθηκαν στη νυν Δημοτική Αρχή Δούκα, υπογραμμίζοντας πως, «η επόμενη δημοτική αρχή, παρέλαβε έναν ανεπτυγμένο και υγιή δήμο».

Ακολούθως, ο Ευ. Βαλιώτης αναφέρθηκε σε έργα οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού, αθλητικών υποδομών και εξυγιάνσεων σε κοινόχρηστους χώρους τοπικών κοινοτήτων, που υλοποιήθηκαν επί δημαρχίας του, ενώ υπενθύμισε πως η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Σπάρτης, το έργο του «Ξενία», αλλά και αρκετά από τα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται τώρα στον Δ. Σπάρτης, αποτελούν παρεμβάσεις που εντάχθηκαν σε προγράμματα και χρηματοδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας. Ο κ. Βαλιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σημαντικό έργο ανάπλασης της Σπάρτης, δηλώνοντας πως θα «είμαστε δίπλα στη Δημοτική Αρχή και θα την στηρίξουμε σε αυτή την προσπάθεια καθώς είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας».

Για το «καυτό» θέμα της ΔΕΥΑΣ δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός πως, κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας του, δεν υπήρξε «καμία αύξηση στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΣ» και πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κατόρθωσε να λειτουργήσει την Επιχείρηση όσο καλύτερα μπορούσε. «Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης δεν είναι μαγαζί που εξυπηρετεί ιδιωτικοοικονομικά συμφέροντα. Δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων “πελάτες” της ΔΕΥΑΣ. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να υπερτιμολογηθεί», υπογράμμισε συγκεκριμένα ο κ. Βαλιώτης, προσθέτοντας: «Η Δημοτική Αρχή πρέπει να αλλάξει πολιτική και να μην προβεί σε υπερτιμολόγηση της κατανάλωση των δημοτών. Οι αυξήσεις είναι υπέρογκες και δεν πρέπει να εφαρμοστούν ειδικά τον καιρό της πανδημίας».

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τα έργα των ημερών της Δημοτικής Αρχής Δούκα, ο κ. Βαλιώτης χαρακτήρισε την περίοδο διακυβέρνησης του νυν δημάρχου ως «ελλειμματική δημοκρατίας και σωστής πληροφόρησης». Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, η σημερινή διοίκηση του Δήμου Σπάρτης, «δεν αναγνωρίζει τα έργα των προηγούμενων αρχών, προβάλλοντας ακατάπαυστα τον εαυτό της». Ακόμα, τόνισε πως «με τις φιέστες και τις εκδηλώσεις δεν λύνονται τα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών. Εμείς είμαστε εδώ και κριτικά και δημιουργικά να βοήσουμε», ανέφερε ο τέως δήμαρχος. 

Σε ερώτηση του «Λακωνικού Τύπου» για το «αυτογκόλ» της δημοτικής αρχής αναφορικά με  δημοσίευση ανώνυμου κειμένου που υπέγραφε ο «Λακεδαιμόνιος», το οποίο αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δ. Σπάρτης, ο κ. Βαλιώτης έθεσε ρητά ζήτημα δημοκρατίας. «Η Δημοτική Αρχή και ο δήμος δεν μπορούν να μιλούν με ανώνυμα κείμενα. Η ιστοσελίδα του δήμου δεν είναι εφημερίδα, έχει άλλο ρόλο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναρτώνται τέτοιου είδους κείμενα», υπογράμμισε ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Σπάρτης», συμπληρώνοντας: «Καταδικάσαμε την συγκεκριμένη την κίνηση της Δημοτικής Αρχής, ενώ ο κ. Δούκας αναγνώρισε την πράξη ως βλακεία. Περιμέναμε, ωστόσο, να επιρρίψει ευθύνες επί του θέματος, καθώς το συγκεκριμένο κείμενο έθιξε το κύρος του δήμου». Ολοκληρώνοντας, ο Ευ. Βαλιώτης προέτρεψε τον δήμαρχο Π. Δούκα «να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον. Η επίσημη ιστοσελίδα του Δ. Σπάρτης, πρέπει να λειτουργεί για να ενημερώνονται και να εξυπηρετούνται οι δημότες και όχι για να υμνεί τη Δημοτική Αρχή, πόσω μάλλον ανώνυμα».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland