ΚΚΕ Λακωνίας: «Έξωση προσφύγων από χώρο φιλοξενίας»

Πέμπτη, 04 Μάρτιος 2021 16:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΚΚΕ Λακωνίας: «Έξωση προσφύγων από χώρο φιλοξενίας»

Την Τετάρτη 3/3, μετά την αποχώρηση των μεταναστών-προσφύγων από τη δομή φιλοξενίας Σπάρτης, η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση της ΝΔ με κύμα εξώσεων που αποφάσισε να υλοποιήσει πετάει στο δρόμο πρόσφυγες που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο της Σπάρτης. Αυτό συνέβη μετά από τον βίαιο τερματισμό του προγράμματος “Φιλοξενία”, που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα πολλοί πρόσφυγες σε ολόκληρη την χώρα να καταλήγουν στο δρόμο.

Πρόκειται για προσφυγές που έχουν αναγνωρισμένα δικαιώματα και παρόλα αυτά η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο αντί να προχωρήσουν στην άμεση έκδοση των απαραίτητων εγγράφων ή και στην παραπέρα παράταση της διαμονής τους, του βγάζουν στο δρόμο, χειμωνιάτικα και σε περίοδο πανδημίας.

Καταγγέλλουμε  την παρέμβαση της αστυνομίας και εισαγγελέα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εγκληματίες αλλά θύματα μιας πολίτικης που τους ξεριζώνει από τα σπίτια, τη χώρα τους και τους κρατά εγκλωβισμένους σε περιοχές που ούτε γνώριζαν ούτε ήθελαν να ζήσουν.

Ευθύνη έχουν και η Περιφέρεια Πελοποννήσου  και ο Δήμος Σπάρτης γιατί είναι μέρος του κρατικού μηχανισμού και υπηρετούν την πολίτικη που εγκλωβίζει προσφυγές και μετανάστες στη χώρα μας. Δεν μπορούν να δηλώνουν αναρμόδιοι για ένα ζήτημα που απασχολεί την περιοχή μας. Να βρουν λύση μαζί με την κυβέρνηση την οποία στηρίζουν και είναι αυτή που δημιουργεί αυτό το αδιέξοδό.

Κανένας πρόσφυγας να μην πεταχτεί στο δρόμο. Να βρεθεί άμεσα χώρος αξιοπρεπούς στέγασης για όσο χρειαστεί. Άμεση έκδοση των εγγράφων τους και διευκόλυνση για να ταξιδέψουν στη χώρα προορισμού τους. Όσοι επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, να ληφθούν άμεσα μέτρα από το κράτος και όχι τις ΜΚΟ για τη χάραξη σχεδιασμένης και καθολικής ένταξής τους στην εργασία και την κοινωνία».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia