Σοκ: 22 κρούσματα κορωνοϊού στη Λακωνία!

Εκτοξεύτηκαν σε μια ημέρα οι μολύνσεις από τον Covid-19

Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2021 17:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σοκ: 22 κρούσματα κορωνοϊού στη Λακωνία!

Διάχυτη είναι η ανησυχία για την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας του κορωνοϊού στη Λακωνία, καθώς την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 22 κρούσματα Covid-19 στον νομό ανάμεσα στα 858 που καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα! Πρόκειται για ραγδαία άνοδο του αριθμού των περιπτώσεων του ιού στην περιοχή, καθώς μετά από αρκετές ημέρες αποτυπώθηκε διψήφιο νούμερο και, μάλιστα, αρκετά σημαντικό.

Πάντως, όπως συνηθίζει, ο Οργανισμός δεν διευκρινίζει σε ποιους δήμους και περιοχές της Λακωνίας ανιχνεύτηκαν οι νέες μολύνσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρό είναι το ενδεχόμενο συγκεκριμένης εστίας μετάδοσης (cluster) στη Σπάρτη ή άλλη περιοχή του νομού, γεγονός που συνέβαλε στον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Πάντως, τα νούμερα μολύνσεων της Τετάρτης στη Λακωνία εκτόξευσαν και τον δείκτη κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμό του ΕΟΔΥ, που διαμορφώθηκε στο 24,68, αποτελώντας έναν από τους υψηλότερους σε όλη τη χώρα!

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Σπάρτης εξακολουθεί να παραμένει σε καθεστώς αυστηρού lockdown έως, τουλάχιστον, την 1η Φεβρουαρίου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia