Ύστατη αντίσταση κατά ΜΕΑ-ΧΥΤΥ στη Σκάλα

Η Επιτροπή Αγώνα αξιώνει καταψήφιση της εισήγησης από το ΔΣ Ευρώτα

Δευτέρα, 28 Δεκέμβριος 2020 14:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ύστατη αντίσταση κατά ΜΕΑ-ΧΥΤΥ στη Σκάλα

Να μπλοκάρει, έστω και τη τελευταία στιγμή, τις διαδικασίες κατασκευής και λειτουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην θέση Ξηροκάμπια της ΔΚ Σκάλας επιχειρεί η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Δ. Ευρώτα.  Όπως τονίζουν τα μέλη της Επιτροπής, «την ώρα που η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε καραντίνα και ενώ όλοι οι κλάδοι αντιμετωπίζουν προβλήματα  επιβίωσης, η Περιφέρεια συνεχίζει την κυβερνητική πολιτική ικανοποιώντας τις ορέξεις των ιδιωτικών ομίλων εναντία στα συμφέροντα  των δημοτών!

Την Τέταρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, φέρνουν  για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, την οριοθέτηση και σήμανση του δρόμου που θα περάσουν τα μηχανήματα για την κατασκευή του έργου, καθώς και οι σκουπιδιάρες που θα μεταφέρουν αργότερα τα σκουπίδια από όλη την Λακωνία στην περιοχή μας!

Η έγκριση που ζητάει η ανάδοχος, ΤΕΡΝΑ, από το δημοτικό συμβούλιο, δίνει το πράσινο φως για την έκδοση των απαραίτητων αδειών ανοικοδόμησης, που ισοδυναμεί ουσιαστικά με την έναρξη των εργασιών και τη λειτουργία της μονάδας και της χωματερής, δηλαδή με την οικονομική και περιβαλλοντική  καταστροφή ολόκληρου του δήμου Ευρώτα για τα επόμενα 30 χρόνια λειτουργίας των εγκαταστάσεων, όπως αναγράφεται στη  σχετική σύμβαση.

Η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Δ. Ευρώτα απαιτεί από το Δημοτικό Συμβούλιο «να καταψηφίσει την εν λόγω εισήγηση, ανταποκρινόμενο και  στην βούληση της  πλειοψηφίας των κατοίκων του δήμου, που είναι αντίθετοι στο έργο, αλλά και στις προηγούμενες αποφάσεις που έχει λάβει κάτω από την πίεση των κάτοικων: την καταψήφιση του έργου, την προσφυγή στο ΣΤΕ, την  καταγγελία στο τμήμα περιβάλλοντος της ΕΕ και την αίτηση αναστολής εργασιών».

Επίσης, η Επιτροπής προσθέτει: «Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι όποιος δημοτικός σύμβουλος υπερψηφίσει την σχετική άδεια καταδικάζει την περιοχή μας σε αργό περιβαλλοντικό και οικονομικό μαρασμό!

Καλούμε τους κατοίκους να είναι σε εγρήγορση και να αγωνιστούν  για την ακύρωση της σύμβασης ΣΔΙΤ Πελοποννήσου».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia