Για τις μειώσεις τελών σε επιχειρήσεις ενημερώνει ο Δ. Σπάρτης το Επιμελητήριο

Τι είπε ο Δούκας στον Παναρίτη

Πέμπτη, 24 Δεκέμβριος 2020 14:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Για τις μειώσεις τελών σε επιχειρήσεις ενημερώνει ο Δ. Σπάρτης το Επιμελητήριο

Απάντηση στην επιστολή του Επιμελητηρίου Λακωνίας για το αίτημα απαλλαγής τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων απαλλαγής ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας και φωτισμού, φόρος ηλεκτροδοτουμένων χώρων) από τις επιχειρήσεις έδωσε ο Δ. Σπάρτης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Συνέχεια του ανωτέρω εγγράφου σας, σχετικά με την Απαλλαγή τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων και απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας και φωτισμού, φόρος ηλεκτροδοτουμένων χώρων) από τις επιχειρήσεις, σας γνωρίζουμε ότι έχουν εκδοθεί οι κάτωθι αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου:

1. Απόφαση Δ.Σ 58/ 20-03-2020 (ΑΔΑ 6ΕΕΖΩ1Ν-5ΜΩ) με την οποία εγκρίθηκε μείωση κατά 34% των τελών κοινοχρήστων χώρων και πλατειών, για όλες τις κοινότητες.

2. Απόφαση Δ.Σ 70/22-4-2020 (ΑΔΑ Ψ4ΑΦΩ1Ν-2Ν6) με την οποία εγκρίθηκε η πλήρης απαλλαγή των επιχειρήσεων, από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού και το φόρο ηλεκτροδοτουμένων χώρων, με ΚΑΔ ( Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας) που περιλαμβάνεται στις Υπουργικές Αποφάσεις, για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

3. Απόφαση 143/02-06-2020 Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ ΩΥ70Ω1Ν-ΘΨΟ) με την οποία καθορίστηκε το ποσοστό μείωσης 50% των τελών για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων».

Δούκας σε Παναρίτη: «Έπρεπε
να είχατε ενημερωθεί για τις ενέργειές μας»
Σε παρέμβασή του προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννη Παναρίτη, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας ανέφερε: «Αν και θεωρώ ότι οι συνεργάτες και συνομιλητές σου θα έπρεπε να σε είχαν ενημερώσει για τις παρακάτω ενέργειές μας (οι οποίες έχουν δημοσιοποιηθεί άλλωστε), επαναλαμβάνουμε ότι ήδη έχουν εκδοθεί οι παραπάνω αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Οι παραπάνω μειώσεις και απαλλαγές από τα τέλη, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσαν μεγάλες μειώσεις στα έσοδα του Δήμου.

Ενώ ο Δήμος καλείται να υλοποιήσει το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων ηλεκτροφωτισμού της τελευταίας δεκαπενταετίας, ικανοποιώντας ένα πάγιο και επίμονο αίτημα των δημοτών, η Δημοτική Αρχή, εισηγήθηκε:
1. Να μην υπάρξει καμία αύξηση στα τέλη φωτισμού και καθαριότητας, και να παραμείνουν αυτά στα επίπεδα της περσινής χρονιάς (παρά τις αυξημένες ανάγκες που υφίστανται στο Δήμο μας),
2. Να διατηρηθεί η έκπτωση του 50% για τους ΑΜΕΑ, τους Πολύτεκνους και τους Άπορους συνδημότες μας.

Η Δημοτική Αρχή, θεωρεί χρέος της να διαχειριστεί τα οικονομικά θέματα του Δήμου με σύνεση και χωρίς παρορμητισμούς και λαϊκισμούς που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου και που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδα και τρόικες!

Είμαι βέβαιος πως και εσείς θα έχετε τις ίδιες σκέψεις όταν αποφασίσετε μειώσεις στις συνδρομές των Μελών σας!

Καλά Χριστούγεννα!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia