Ενίσχυση 2,6 εκ. ευρώ στη ΔΕΥΑΣ και δρομολογούμενα έργα

Πέμπτη, 24 Δεκέμβριος 2020 13:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενίσχυση 2,6 εκ. ευρώ στη ΔΕΥΑΣ και δρομολογούμενα έργα

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Σπάρτης και της ΔΕΥΑΣ εξασφαλίστηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών:
1. Ποσό 656.740 ευρώ (υπό μορφή άτοκου δανείου οι 18 δόσεις του οποίου θα καλυφθούν από τις μελλοντικές πληρωμές από τους ΚΑΠ), ως οικονομική ενίσχυση της ΔΕΥΑΣ για κάλυψη των μειωμένων εισπράξεων,  λόγω Covid-19.
2. Ποσό 1.980.973 ευρώ ως άμεση επιχορήγηση προς τον Δήμο Σπάρτης για εξόφληση συσσωρευμένων υποχρεώσεων της ΔΕΥΑΣ προς τη ΔΕΗ.

Επίσης:
1. Η ΔΕΥΑΣ υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα Α. ΤΡΙΤΣΗΣ για έργα ύδρευσης και αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού Σπάρτης, προϋπολογισμού 13.709.570 ευρώ.
2. Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου η ΔΕΥΑΣ γνωστοποιεί πως θα είναι σε θέση να υποβάλλει  στο πρόγραμμα «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ» έργα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών,  προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ περίπου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia