Κρητικός: «Η κυβέρνηση ενίσχυσε τη Λακωνία με 51 εκ ευρώ στη διάρκεια της πανδημίας»

Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2020 09:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κρητικός: «Η κυβέρνηση ενίσχυσε τη Λακωνία με 51 εκ ευρώ στη διάρκεια της πανδημίας»

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει με πρακτικό τρόπο, πως έχει σταθεί, και βέβαια θα συνεχίσει, στο πλευρό των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και στην αγορά», δηλώνει ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ κ. Νεοκλής Κρητικός και προσθέτει: «Η υγειονομική κρίση και η αντιμετώπισή της, μέχρι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός, απαιτεί δύσκολες αποφάσεις, που περιορίζουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, άρα και τα έσοδα τους.

Προκειμένου να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας, αποζημιώνει απευθείας τους εργαζόμενους που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας και ενισχύει εκείνες τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις θέσεις απασχόλησης.
1. Απευθείας στήριξη σε εργαζόμενους. Τα στοιχεία αφορούν τα ποσά που έχουν δοθεί για την απευθείας στήριξη των εργαζομένων μέχρι τις 10/12/2020 (αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, καταβολή Δώρου Πάσχα, ειδική αποζημίωση των εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό, Πρόγραμμα «Συν—εργασία ».
2. Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού σε Επιχειρήσεις.
3. Επιστρεπτέα προκαταβολή Περιλαμβάνει τα ποσά που καταβλήθηκαν και στις 4 φάσεις μέχρι τις 3/12/2020.
4. ΤΕΠΙΧ ΙΙ & Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων CΟV1D-19: Τα στοιχεία αφορούν τα ποσά χορήγησης δανείων που έχουν εκταμιευθεί για τη χρηματοδότηση, με ευνοϊκούς όρους, για κεφάλαιο κίνησης και επενδυτικά σχέδια.

Για τις παραπάνω τέσσερις  περιπτώσεις το σύνολο των αποζημιώσεων ανέρχεται στα 51 εκ ευρώ τα οποία δόθηκαν σε εργαζομένους και επιχειρήσεις της Λακωνίας. Συνεχίζουμε!», καταλήγει ο κ. Κρητικός.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia