Δ. Σπάρτης για τέλη φωτισμού-καθαριότητας»: «Εισήγηση να μην υπάρξει καμία αύξηση»

Πέμπτη, 17 Δεκέμβριος 2020 13:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δ. Σπάρτης για τέλη φωτισμού-καθαριότητας»: «Εισήγηση να μην υπάρξει καμία αύξηση»

Σε συνέχεια της παρέμβασης της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Σπάρτης» του Ευ. Βαλιώτη σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης για τα ανταποδοτικά τέλη προς τους δημότες, ο Δ. Σπάρτης διευκρινίζει τα εξής:

«Η Δημοτική Αρχή παρά το ότι:

α) έχει ήδη μειώσει τα τέλη κοινοχρήστων χώρων, λόγω Covid-19, κατά 40% καθώς και των ενοικιαζόμενων ακινήτων του Δήμου κατά 40% επίσης, με αντίστοιχες μειώσεις των εσόδων του,

β) καλείται για πρώτη φορά να χρηματοδοτήσει τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου με το ποσό των 150.000,00 ευρώ περίπου, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πολύ σοβαρό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων,

γ) καλείται να υλοποιήσει το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων ηλεκτροφωτισμού της τελευταίας δεκαπενταετίας, ικανοποιώντας ένα πάγιο και επίμονο αίτημα των δημοτών».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο Δ. Σπάρτης εισηγήθηκε:

«1. Να μην υπάρξει καμία αύξηση στα τέλη φωτισμού και καθαριότητας, και να παραμείνουν αυτά στα επίπεδα της περσινής χρονιάς, παρά τις αυξημένες ανάγκες που υφίστανται στον Δήμο μας.

2. Τη διατήρηση της έκπτωσης του 50% για τους ΑΜΕΑ, τους Πολύτεκνους και τους Άπορους συνδημότες μας».

Επιπλέον, ο Δ. Σπάρτης ισχυρίζεται πως «καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχει στους δημότες η υπηρεσία καθαριότητας.

Η Δημοτική Αρχή, θεωρεί χρέος της να διαχειριστεί τα οικονομικά θέματα του Δήμου με σύνεση και χωρίς παρορμητισμούς και λαϊκισμούς που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κατάπτωση και αδιέξοδο».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia