Κορωνοϊός, ελιά Καλαμών και ΤΕΦΑΑ στην παρέμβαση Κρητικού

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή

Πέμπτη, 17 Δεκέμβριος 2020 11:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κορωνοϊός, ελιά Καλαμών και ΤΕΦΑΑ στην παρέμβαση Κρητικού

Σε τρία σημεία επικεντρώθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός στην ομιλία που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 14/12 στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού του 2021.

Αναλυτικά, στάθηκε:

«1. Στην ανάγκη της σωστής ενημέρωσης σχετικά με τους εμβολιασμούς.

2. Στις δράσεις για την ανάσχεση των παράνομων ελληνοποιήσεων και επέκταση της ΠΟΠ ελιάς Καλαμών - Kalamata olives σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος, όπου παράγεται το μεγαλύτερο ποσοστό ελιάς Καλαμών (28% στην Λακωνία) και τη διαμόρφωση των κατάλληλων εγγυήσεων για την κατάκτηση εκ νέου των διεθνών αγορών, αντιστρέφοντας την πίεση στις τιμές των παραγωγών.

3. Στην κοινή επιθυμία όλων των φορέων της Λακωνίας για ίδρυση ΤΕΦΑΑ στην Σπάρτη, έχοντας ετοιμάσει την μελέτη σκοπιμότητας, εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τα τρία πρώτα χρόνια από δωρητές Λάκωνες επιχειρηματίες, επισημαίνοντας ότι το ισχυρό brand name της Σπάρτης θα προσελκύσει πολλούς ξένους φοιτητές από το εξωτερικό. Επίσης τόνισε τη σημασία που έχει για τους Λάκωνες η εκ νέου επιστροφή της Νοσηλευτικής Σχολής, απομάκρυνση της οποίας πλήγωσε πραγματικά τους Λάκωνες πριν από 2 χρόνια».

Τέλος, σημείωσε για τη νέα χρονιά που έρχεται, ότι «η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι γρήγορη στα αναπτυξιακά μέτρα και απαιτείται ταχύτητα και υπομονή από όλο το πολιτικό σύστημα για να περάσουμε τον κάβο της πανδημίας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia