«The Drop»: Το μέρος που η δημιουργικότητα είναι μεταδοτική

«Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε την σπουδαιότητα της πόλης μας»

Σάββατο, 05 Δεκέμβριος 2020 07:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«The Drop»: Το μέρος που η δημιουργικότητα είναι μεταδοτική

Επιμέλεια: Αγγελική Κ. Δαλαμάγκα

Με όχημα την πλούσια φαντασία τους, δημιουργούν και εκφράζονται χαρίζοντας σε όλους εμάς νότες χαράς και αισιοδοξίας. Θυσιάζοντας τις ώρες του ελεύθερου χρόνου τους που θα μπορούσαν να κρατήσουν για τον εαυτό τους, επιλέγουν να δημιουργούν και να αφήνουν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην πόλη της Σπάρτης με τα project που κατά καιρούς μας παρουσιάζουν.

«Σταγόνες» ελπίδας, η σπίθα που έλειπε από την πόλη για να ανάψει η πυρκαγιά της δημιουργικότητας, ο Παναγιώτης και ο Γιάννης επιμένουν να πιστεύουν στην καλή πλευρά των ανθρώπων και διαλέγουν να προβάλουν την συνολική ομορφιά για το κοινό καλό του τόπου. 

Τους γνωρίσαμε μέσα από τα προσεγμένα και ιδιαίτερα βίντεο που μας παρουσίασαν στο διαδίκτυο και φυσικά μας τράβηξαν κοντά τους με τη ζεστασιά που εκπέμπουν, όχι μόνο αυτοί αλλά και όλοι οι συνεργάτες τους στο μαγαζί. 

126877374 4083213991705950 1000216270140963601 o Το «The Drop» και αυτή την εορταστική περίοδο έχει καταφέρει να γίνει πόλος έλξης των περαστικών καθώς ο κόσμος γοητεύεται από το παραμυθένιο σκηνικό που έχει στηθεί για τα Χριστούγεννα. Τα εκατοντάδες στολίδια, οι γιρλάντες, οι χριστουγεννιάτικες στολές των εργαζομένων «αγκαλιασμένα» από χιλιάδες πολύχρωμα φωτάκια, έχουν «ζωντανέψει» την έννοια των Χριστουγέννων και μας προκαλούν να περάσουμε από εκεί.
Ο «Λακωνικός Τύπος», δεν μπορούσε να αντισταθεί σε αυτό το χριστουγεννιάτικο κάλεσμα, βρέθηκε στο «The Drop» και συνομίλησε με τον Γιάννη και τον Παναγιώτη.

- Το «Drop» καθιερώθηκε γρήγορα και έγινε σημείο αναφοράς. Ειδικά κατά τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων. Πώς το καταφέρατε αυτό;
 Ξεκινώντας από την αρχή της ιστορίας μας, τα Χριστούγεννα είναι για εμάς, σημείο αναφοράς. Ή για να το πω σωστότερα, σημείο αφετηρίας. Ένα χρόνο πριν, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τον Γιάννη. Για μένα, οι μέρες αυτές είναι πολύ σημαντικές. Είναι η γιορτή της αγάπης, της ελπίδας και της αισιοδοξίας. Κι αυτά ήταν όσα θέλαμε να μεταφέρουμε στον κόσμο, μέσω του στολισμού μας. Μια θεματική γωνία, με μια ατμόσφαιρα που να θυμίζει κάτι μαγικό και εξωπραγματικό. Θέλαμε να προσδώσουμε στο μαγαζί, έναν χαρακτήρα παραμυθένιο, όπου να αποφορτίζει τους περαστικούς από αρνητικά συναισθήματα και να δημιουργεί ένα εορταστικό κλίμα χαράς στην πόλη μας.

- Αρκετά από τα βίντεο που δημιουργείτε και παρουσιάζετε κινούνται γύρω από την Σπάρτη και όχι την επιχείρησή σας. Θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν από το Δήμο για την τουριστική προβολή της πόλης. Από που αντλείται έμπνευση για όλα τα project που ξεκινάτε;
Νομίζω ότι η απάντηση δόθηκε ήδη από την ερώτηση. Από την πόλη. Η πόλη είναι η πηγή έμπνευσής μας και η αγάπη μας για αυτήν, είναι το κίνητρό μας για την δημιουργία όλων των εγχειρημάτων που σκοπεύουν στην ανάδειξή της. Τα βίντεο είναι ένα κομμάτι αυτών και έχουν ως στόχο να μας ταξιδέψουν στα dreιστορικά σημεία της πόλης, τόσο της σύγχρονης όσο και του παρελθόντος. Είναι σαν ένα παζλ, που ξεδιπλώνεται διαδικτυακά και κάθε φορά αποκαλύπτει μια πτυχή του τόπου μας. 

- Πόσο έχει αγκαλιάσει η Σπάρτη αυτά σας τα εγχειρήματα;
Μας έχει αγκαλιάσει με τέτοια ζεστασιά που ειλικρινά δεν το περιμέναμε. Για εμάς αυτό που έχει σημασία είναι ποιο είναι το κοινό μας και ποια τα ενδιαφέροντά του. Η διακόσμηση του μαγαζιού και η ατμόσφαιρά του, είναι άμεσα συνδεδεμένα με αυτό. Με επιρροές από όλον τον κόσμο επικεντρωμένοι στα χαρακτηριστικά της περιοχής, μας καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα ευχάριστη και οικεία για τους πελάτες μας. Τα συναισθήματα που λαμβάνουμε καθημερινά, μας ωθούν να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.

 

125974005 4068722506488432 4100292380647684354 o- Υπάρχει κάποιο όραμά για το μέλλον του μαγαζιού; Τι άλλες εκπλήξεις έχουμε να περιμένουμε από εσάς;
  Η αλήθεια είναι, πως οι καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα, είναι πρωτόγνωρες για όλους μας και μας δυσκολεύουν να πραγματοποιήσουμε αυτά που επιθυμούσαμε. Σε καιρούς άσκοπους και δύσκολους όμως, είναι ακόμη σημαντικότερο από ποτέ να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και να εμμείνουμε σε αυτούς. Το δικό μας όραμα είναι το μαγαζί να αποτελεί ένα κομμάτι της πόλης, ένα κομμάτι των πολιτών της. Δεν θέλουμε να είναι απλώς ένας χώρος συνάθροισης ανθρώπων, αλλά επιδιώκουμε να είναι ένα μέρος όπου συνθέτει μια ατμόσφαιρα οικεία, όπου πηγάζει ζεστασιά. Συναισθήματα, που δυστυχώς είναι δύσκολο να βρεθούν στην καθημερινότητα μας πλέον. Με αφετηρία το «The Drop», θέλουμε ακόμη να επιτύχουμε την ανάδειξη της πόλης σε ένα πολιτιστικό κέντρο. Πιστεύουμε πως η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή του κοινού, θα συμβάλει και στην επίτευξη του. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την σπουδαιότητα της πόλης μας, της ιστορίας μας και των παραδόσεων μας.

Αυτό που μπορούμε να πούμε, είναι ότι ακόμη έχετε να περιμένετε πολλά. Το μαγαζί, είναι ένα μέρος που προσπαθούμε να μην αποκτήσει χαρακτήρα στασιμότητας. Ήδη ετοιμάζουμε αρκετά project, εκ των οποίων κάποια θα πραγματοποιηθούν άμεσα, κάποια σε μεταγενέστερο χρόνο. Το μόνο σίγουρο είναι, πως ακόμη δεν είμαστε ούτε στη μέση, των σχεδίων μας για το «The Drop»

Το «The Drop» και ο «Λακωνικός Τύπος», σας ετοιμάζουν χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις!

Μείνετε συντονισμένοι!

 

Δείτε παρακάτω το Χριστουγεννιάτικο Βίντεο του «The Drop» αλλά και το βίντεο που έφτιαξαν τα παιδιά με σκοπό την προβολή της Σπάρτης

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος