Καλή η εικόνα της πανδημίας στην Πελοπόννησο

Ανησυχία για δύο νομούς  - 3 νέα κρούσματα στη Λακωνία

Παρασκευή, 04 Δεκέμβριος 2020 14:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καλή η εικόνα της πανδημίας στην Πελοπόννησο

Η εκτίμηση της κατάστασης που βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσον αφορά την διασπορά του κορωνοϊού, αποτέλεσε αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε την Πέμπτη 3/12 ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι υπάρχει ενδεχόμενη επιβάρυνση στην Αργολίδα, καθώς -στην περιοχή των Διδύμων, ιδιαίτερα- διαπιστώθηκαν κρούσματα σε ντόπιους, σε εργάτες γης τρίτων χωρών, καθώς και σε Ρομά. Καταγράφηκε, επίσης η αύξηση περιπτώσεων που εμφανίζεται  και στην Αρκαδία, λόγω των κρουσμάτων σε στρατεύσιμους σε στρατόπεδο της περιοχής της Τρίπολης.

«Η κατεύθυνσή μας ως Περιφέρεια είναι ότι θα κάνουμε οτιδήποτε ζητήσει ο ΕΟΔΥ. Παρεμβαίνουμε -παρέχοντας είτε μέσα, είτε προσωπικό, είτε πιστώσεις- όπου και όπως μας ζητήσει ο εν λόγω φορέας, στο πλαίσιο επικούρησης των προσπαθειών που καταβάλλονται»,  τόνισε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας τόνισε παράλληλα, ότι «παρά την γενικά καλή κατάσταση που καταγράφεται -μέχρι τώρα- στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όσον αφορά την διασπορά του κορωνοϊού, η περιφερειακή Αρχή σε κάθε περίπτωση συντάσσεται με την εθνική στρατηγική την οποία υπαγορεύει η κυβέρνηση όσον αφορά το θέμα του lockdown που έχει επιβληθεί πανελλαδικά».

Σημειώνεται, τέλος, ότι στη σύσκεψη υπογραμμίστηκε ότι τα στελέχη της Περιφέρειας οφείλουν να είναι μεταξύ των πρώτων που θα πρέπει να εμβολιαστούν -όταν φθάσει στη χώρα μας το εμβόλιο- δίνοντας έτσι το παράδειγμα για τους πολίτες. «Το μήνυμά μας προς τους πολίτες είναι να εμβολιαστούν, καθώς όπως διαφαίνεται το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος αναχαίτισης της πανδημίας», επισήμανε ο περιφερειάρχης.

Τα κρούσματα
Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν 22 νέα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 1.885.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν: στην ΠΕ Αργολίδας 1, στην ΠΕ Αρκαδίας 5, στην ΠΕ Κορινθίας 4, στην ΠΕ Λακωνίας 3 και στην ΠΕ Μεσσηνίας 9.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών