Μπαίνει στην τελική φάση το τουριστικό περίπτερο Μονεμβασιάς

Ολοκληρώνεται με 2,8 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» - Θα λειτουργήσει ως συνεδριακό-πολιτιστικό κέντρο και μουσείο

Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2020 14:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μπαίνει στην τελική φάση το τουριστικό περίπτερο Μονεμβασιάς

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ως νέο έργο, εντάχθηκε το υπό κατασκευή τουριστικό  περίπτερο της Μονεμβασιάς. Η απόφαση χρηματοδότησης του έργου «Επανάχρηση – αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην Κοινότητα Μονεμβασίας», με ποσό 2.852.508,34 ευρώ, υπογράφηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Η παρέμβαση αφορά στη συνέχεια του υφιστάμενου κτιρίου, το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με ποσό 2.120.000 ευρώ.

Με την παρούσα εργολαβία θα πραγματοποιηθεί επέκταση του υφιστάμενου διώροφου κτιρίου με τη δημιουργία τριών στατικών ανεξάρτητων τμημάτων  και συγκεκριμένα:
α) τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 362,5 τμ
β) τη δημιουργία control room 79,8 τμ
γ) αποθήκες-μηχανολογικές εγκαταστάσεις και wc 181,25 τμ
δ) χώρους στάθμευσης και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου

2.12.2020 2.8 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του Τουριστικού Περιπτέρου Μονεμβασίας 3

Μετά την αποπεράτωση του έργου, το κτίριο θα λειτουργήσει ως συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ με την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης ερμηνείας θα αποτελέσει και  μουσείο-εκθετήριο για τις ανάγκες τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής.

Το τουριστικό περίπτερο είναι έργο του διάσημου Έλληνα αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος ως υπεύθυνος αρχιτεκτονικών μελετών του ΕΟΤ, κατασκεύασε τα γνωστά ξενοδοχεία «Ξενία», το περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το συγκρότημα που εξυπηρετεί το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου κ.α.

«Η παρέμβαση στο ιστορικό κτίριο – τοπόσημο της Κοινότητας Μονεμβασίας θα οδηγήσει στην αξιοποίηση και στην ανάδειξή του ως τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής», δηλώνει ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης.

2.12.2020 2.8 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του Τουριστικού Περιπτέρου Μονεμβασίας

φωτο: monemvasianews.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος