Ιερό «μπλόκο» στο ηλεκτρικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2020 12:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ιερό «μπλόκο» στο ηλεκτρικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Πέντε μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα βάζουν «φραγμό» στο ηλεκτρικό σύστημα της Πελοποννήσου και στα αιολικά πάρκα 1000 MW που είναι σε αναμονή για σύνδεση.  Πρόκειται για την επένδυση, ύψους 110 εκατ. ευρώ για την ευστάθεια του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Πελοπόννησο.

Την περασμένη Παρασκευή, οι καλόγριες κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των εργασιών και κέρδισαν προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 16 Δεκεμβρίου.

Οι αντιδράσεις των πέντε καλογριών για δύο πυλώνες του έργου του ΑΔΜΗΕ οδήγησαν σε  παύση των εργασιών, από τις 16 Σεπτεμβρίου 2019. Ωστόσο, μετά από επαφές και συζητήσεις, ο ΑΔΜΗΕ πέτυχε συμφωνία με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων για την αποπεράτωση οικοτροφείου στο Αίγιο, ύψους 700.000 ευρώ, ως αντισταθμιστικό όφελος για την περιοχή. Έτσι, τα έργα ξεκίνησαν την προηγούμενη Τετάρτη και όλα έδειχναν πως αυτήν τη φορά οι μοναχές είχαν υποχωρήσει, όμως εκείνες κατέθεσαν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Οι πέντε μοναχές είναι νέες και περιγράφονται ως μορφωμένες, δυναμικές και ακτιβίστριες.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος