Ν.Κρητικός: «Τα άτομα με αναπηρία μας εμπνέουν και κερδίζουν τον σεβασμό μας»

Μήνυμα για Ημέρα ΑΜΕΑ

Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2020 11:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ν.Κρητικός: «Τα άτομα με αναπηρία μας εμπνέουν και κερδίζουν τον σεβασμό μας»

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 έπειτα από απόφαση του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη  μέρα δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία, τη δυνατότητα να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
 
Στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής μέρας, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός στέλνει το δικό του μήνυμα:
«Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία κι αποτελεί μια ευκαιρία για ευαισθητοποίηση και κατανόηση των ιδιαίτερων αναγκών των συνανθρώπων μας.
 
Το δικαίωμα για πραγματική ένταξη στην κοινωνική κι επαγγελματική ζωή, συνιστά  θεμελιώδη αρχή κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και ρητή επιταγή του Συντάγματος.
Η βελτίωση κι η επέκταση δράσεων για την ισότιμη πρόσβαση σε υποδομές, αγαθά και υπηρεσίες των Α.μ.Ε.Α αποτελεί μια από τις βασικές πολιτικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης.
 
Τα άτομα με αναπηρία μάς εμπνέουν και κερδίζουν τον σεβασμό μας για τη δύναμή τους, την αξιοπρέπειά τους, για το μεγαλείο ψυχής.
Προσωπικά θα είμαι πάντα δίπλα τους, θ’ ακούω με προσοχή τα αιτήματά τους και θα στέκομαι αρωγός στους αγώνες τους.
Διότι δεν αρκεί μόνο μια μέρα υπενθύμισης κι ευαισθητοποίησης, αλλά να επιδιώκουμε όλοι μας σε καθημερινή βάση την προστασία των δικαιωμάτων τους.
Η ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία αποτελεί τον δείκτη του πολιτισμού μας».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος