Επιβεβλημένη θεωρεί η Περιφέρεια τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση

Τετάρτη, 02 Δεκέμβριος 2020 12:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιβεβλημένη θεωρεί η Περιφέρεια τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση

Με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ανέλυσε τους άξονες αρμοδιότητας του υπουργείου για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, το 1ο συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, στο οποίο έλαβαν μέρος και στελέχη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο συνέδριο συμμετείχαν, επίσης, στελέχη από άλλους συναρμόδιους κυβερνητικούς φορείς που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση, καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων  καθώς και στελέχη ελληνικών και ξένων εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης.

Όπως τονίστηκε στη σχετική παρέμβαση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί επιβεβλημένη την στροφή προς την ηλεκτροκίνηση και υλοποιεί έργα τα οποία προωθούν την διάδοση και την  εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης συμβάλλοντας αφενός στην προστασία του περιβάλλοντος και  αφετέρου στην οικονομική ανάπτυξη και δραστηριότητα του κλάδου. Με δεδομένο ότι η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων θα πρωταγωνιστήσει για τα επόμενα χρόνια στην καθημερινότητά μας, η Περιφέρεια έχει αναλάβει επικεφαλής εταίρος του  Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Med 2014-2020 «EnerNETMob», καθώς και εταίρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg-Adrion 2014-2020 «EnerMOB».

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το συνέδριο παρακολούθησαν ο ειδικός σύμβουλος Νίκος Φοίφας (Project Manager του Ευρωπαϊκού Προγράμματος), καθώς και οι συνεργάτες μηχανικοί Παναγιώτης Μητρόπουλος, Παναγιώτης Λιοντήρης και Ευάγγελος Κουρής.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος