Νέο σχολικό συγκρότημα αποκτά η Ελαφόνησος

Θα στεγάσει μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης - Λιάρου: «Έργο πνοής που προσβλέπει σε ίσες ευκαιρίες»»

Τετάρτη, 02 Δεκέμβριος 2020 07:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέο σχολικό συγκρότημα αποκτά η Ελαφόνησος

Μια εξαιρετική εξέλιξη για τον νησιωτικό Δήμο Ελαφονήσου αποτελεί η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, με την οποία εγκρίθηκε η ένταξη του έργου με τίτλο «Νέο Σχολικό Συγκρότημα Δήμου Ελαφονήσου» στον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Η χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.700.000 ευρώ και αφορά στην κατασκευή νέων κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν τις σχολικές μονάδες της Α/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης του γραφικού λακωνικού τόπου.

Στη μελέτη προβλέπεται η διώροφη ανάπτυξη κτιριακών όγκων σε σχήμα ορθογωνίων παραλληλογράμμων και η τοποθέτηση τους σε διάταξη «Λ», προκειμένου να δημιουργούνται επιμέρους εσωτερικές αυλές προστατευμένες από τον βορρά. Επίσης, προβλέπεται -πέραν των λειτουργικών αιθουσών για τις πρωτογενείς ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας- η κατασκευή εργαστηρίων, βιβλιοθήκης, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και βοηθητικών χώρων. Στον περιβάλλοντα χώρο έχει προβλεφθεί η δημιουργία υπαίθριου θεάτρου και μικρού γηπέδου μπάσκετ-βόλεϊ.

Η δήμαρχος Ευσταθία Λιάρου χαρακτηρίζει το νέο σχολικό συγκρότημα «έργο πνοής για τον νησιωτικό δήμο μας, που προσβλέπει στην αξιοπρεπή στέγαση εκπαιδευτικών και μαθητών, στην αναβάθμιση των υποδομών και στη δημιουργία κινήτρων, δυνατοτήτων και ίσων ευκαιριών στην Παιδεία, στην Άθληση και στον Πολιτισμό».

Η ίδια ευχαριστεί «θερμά τον υπουργό, τη Δημοτική Αρχή του Π. Ψαρομμάτη, τη σύνθεση του προηγούμενου ΔΣ επί θητείας μου, τους υπαλλήλους του Δήμου Ελαφονήσου, καθώς επίσης την ΜΟΔ ΑΕ όπου διέθεσε τον κ. Κ. Μοίρα, πολιτικό μηχανικό, του οποίου η συνδρομή σε όλες τις υποβολές προτάσεων είναι καταλυτική και απαραίτητη».

Όπως επισημαίνει η κ. Λιάρου, «είναι ιδιαίτερα συγκινητικό και ευχάριστο οι προσπάθειες και οι υπερβάσεις όλων μας να δικαιώνονται με αποδέκτες -πρωτίστως- τα παιδιά, που αποτελούν την υγιή βάση των ενεργειών μας.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και επιταχυντικό για την παρούσα Δημοτική Αρχή, η οποία είναι προσηλωμένη -με εργατικότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα- στους στόχους της και αξιοποιεί όλα τα μέσα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, να πετυχαίνει γενναίες χρηματοδοτήσεις για έργα υποδομής και να δημιουργεί τις βάσεις μιας νέας απτής πραγματικότητας, αυτής που αξίζει ο τόπος μας», καταλήγει η δήμαρχος Ελαφονήσου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος