Παράταση αιτήσεων για τα 30 ευρώ στο ελαιόλαδο

Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2020 12:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παράταση αιτήσεων για τα 30 ευρώ στο ελαιόλαδο

Μέχρι την Τετάρτη 2/12 παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση των 30 ευρώ/στρέμμα σε κατ’ επάγγελμα ελαιοπαραγωγούς, όπως γνωστοποίησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Η πλατφόρμα, στην οποία κατατίθενται οι αιτήσεις πληρωμής των κατ’ επάγγελμα ελαιοπαραγωγών για την έκτακτη ενίσχυση μέσω του μέτρου 21 του ΠΑΑ στο ελαιόλαδο, θα παραμείνει ανοιχτή έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Αποδείχθηκε ότι η αρχική προθεσμία των 10 ημερών, που εξέπνευσε την Παρασκευή 27/11, δεν επαρκούσε για τον όγκο αιτήσεων που έπρεπε να αναρτηθούν, αφού από τους 145.000 δικαιούχους στους οποίους θα κατανεμηθούν 126 εκατ. ευρώ, είχαν ολοκληρώσει την διαδικασία 106.000. Σύμφωνα με το Υπουργείο, μέχρι το μεσημέρι της 27ης Νοεμβρίου οι αιτήσεις έφτασαν τις 135.000,  περίπου.

Ο πληροφορίες αναφέρουν πως η παράταση των 5 ημερών επήλθε, έπειτα από συνομιλία του βουλευτή Λέσβου  Χαράλαμπου Αθανασίου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.

Σε δήλωσή του, ο κ. Βορίδης στέκεται στην «προτεραιοποίηση των κατά κύριο επάγγελμα γεωργών», σύμφωνα με τον ίδιο, που «υπαγορεύεται και από το γεγονός ότι πλήττονται περισσότερο από τους ετεροεπαγγελματίες, οι οποίοι έχουν έσοδα από άλλες κύριες πηγές εισοδήματος και κατ΄ επέκταση δυνατότητα αποζημίωσης από τα λοιπά μέτρα στήριξης που έχει λάβει η Κυβέρνηση, εφόσον βεβαίως πλήττεται η κύρια δραστηριότητά τους από τις επιπτώσεις της πανδημίας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος