«Σκληρή και ανορθολογική απόφαση η αναστολή λειτουργίας του ΟΤΕ Γυθείου»

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από σύλλογο

Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2020 13:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Σκληρή και ανορθολογική απόφαση η αναστολή λειτουργίας του ΟΤΕ Γυθείου»

Διαμαρτυρία για τη διαφαινόμενη αναστολή λειτουργίας του τηλεπικοινωνιακού καταστήματος του ΟΤΕ στο Γύθειο, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης της διοίκησης του Οργανισμού, εκφράζει με ψήφισμά του ο Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Γυθείου. «Πρόκειται, κατά την κρίση μας, για μια σκληρή και ανορθολογική απόφαση από πλευράς κριτηρίων ποιότητας, καθώς το συγκεκριμένο κατάστημα έχει διακριθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, έπειτα από διαφανείς διαδικασίες αξιολόγησης, καλύπτει άμεσα και αποτελεσματικά τις ανάγκες επιχειρησιακών και οικιακών πελατών, από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης και τη Νεάπολη μέχρι τη Μονεμβάσια, ενώ συμβάλλει στην οικονομική, εμπορική και τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Λακωνίας» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα.

Αναλυτικά, το ψήφισμα, που υπογράφουν η πρόεδρος του Πολιτιστικού – Μορφωτικού Συλλόγου Γυθείου Αλεξάνδρα Σαββοπούλου και η  γενική γραμματέας Αυγή Κρητικάκη, έχει ως εξής:

«Στο Γύθειο, σήμερα την 13η Οκτώβρη 2020, το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Πολιτιστικού - Μορφωτικού Συλλόγου Γυθείου ομόφωνα υιοθέτησε και αποφάσισε τα κάτωθι:
1. Διαμαρτυρόμαστε για την αιφνιδιαστική αναστολή λειτουργίας του ιστορικού τηλεπικοινωνιακού καταστήματος ΟΤΕ ΓΥΘΕΙΟΥ με απόφαση της Διοίκησης. Πρόκειται κατά την κρίση μας για μία σκληρή και ανορθολογική απόφαση από πλευράς κριτηρίων ποιότητας καθώς το συγκεκριμένο κατάστημα έχει διακριθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο έπειτα από διαφανείς διαδικασίες αξιολόγησης, καλύπτει άμεσα και αποτελεσματικά τις ανάγκες επιχειρησιακών και οικιακών πελατών από το Δήμο Ανατολικής Μάνης και τη Νεάπολη μέχρι τη Μονεμβάσια ενώ συμβάλλει στην οικονομική, εμπορική & τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Λακωνίας.
2. Εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας ότι η εν λόγω απόφαση θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της περιοχής η οποία αναπτύσσεται ταχύτατα παρά την πανδημία γεγονός που αποδεικνύεται από τη φετινή αυξημένη τουριστική κίνηση. Επιπρόσθετα, θεωρούμε ότι η συνακόλουθη αποδιοργάνωση κατά την έναρξη των προγραμματισμένων επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821- περίοδος κατά την οποία οι πολυδιάστατες ανάγκες (παροχή πληροφοριών για θέματα τηλεφωνίας / internet / τηλεόρασης, λειτουργίας / εξοπλισμού / εγκατάστασης συνδέσεων / τεχνική υποστήριξη κλπ) των πελατών ΟΤΕ στην περιοχή μας θα είναι ιδιαιτέρως αυξημένες ειδικά στην περίπτωση επιβολής εκτάκτων μέτρων (λόγω έξαρσης της πανδημίας) που θα οδηγήσουν αναγκαστικά στη διαδικτυακή και τηλεπικοινωνιακή διεξαγωγή μεγάλου μέρους των εργασιών-θα θίξει τα εμπορικά, τουριστικά & κατ' επέκταση οικονομικά συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.
3. Διατρανώνουμε τη δυσαρέσκεια μας για τη μελλοντική οικονομική επιβάρυνση και την ταλαιπωρία των δημοτών πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη πληγεί από την πανδημία Covid -19 αλλά και από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Μάνη, ειδικότερα δε των ηλικιωμένων, όπου θα αναγκάζονται να μεταβούν από τη Μάνη στη Σπάρτη προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
4. Συμπαραστεκόμαστε απόλυτα στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων ως ενωμένη κοινότητα ενεργών πολιτών και δηλώνουμε ότι θα υποστηρίξουμε περίτρανα κάθε σύννομη διαμαρτυρία τους.
5. Καλούμε τους λοιπούς Συλλόγους του Δήμου σε άμεση και συντονισμένη δράση για την επίλυση του προβλήματος, με κοινή ανάληψη κάθε δυνατής πρωτοβουλίας.
6. Αποφασίζουμε την επίδοση του παρόντος ψηφίσματος σε κάθε αρμόδιο φορέα καθώς και την κοινοποίηση αυτού στον τύπο, το διαδίκτυο και την τοπική ενεργή κοινωνία των πολιτών».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος