Λακωνικά εκπαιδευτικά ζητήματα υπόψη της υφυπουργού Παιδείας

Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2020 16:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λακωνικά εκπαιδευτικά ζητήματα υπόψη της υφυπουργού Παιδείας

Σε δίωρη τηλεδιάσκεψη συμμετείχε το απόγευμα της Τετάρτης 14/10 ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κ. Φώτης Πολίτης, με την υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Σοφία Ζαχαράκη, τον περιφερειακό διευθυντή ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου, κ. Δημήτρη Οικονομόπουλο και τους διευθυντές Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για εκπαιδευτικά θέματα.

Σύμφωνα με τον προκαθορισμένο κατάλογο θεμάτων, ο κ. Πολίτης, αφού ευχαρίστησε την υφυπουργό για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών με τον αριθμό εκπαιδευτικών που είχε αιτηθεί στο Υπουργείο, υπογράμμισε ότι λόγω της συνεχούς αύξησης των διαγνώσεων αυτισμού παραμένουν ακόμα 18 λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στον νομό. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, «η προηγούμενη διοίκηση είχε ζητήσει ως λειτουργικά κενά 89 δασκάλους και 42 νηπιαγωγούς για ολόκληρο τον νομό, ενώ η σημερινή αιτήθηκε 122 δασκάλους και 48 νηπιαγωγούς για την πλήρη στελέχωση των σχολικών μονάδων».

Για το ζήτημα της πανδημίας, ο κ. Πολίτης επεσήμανε ότι ολοκληρώθηκε 2ωρη ενημερωτική τηλεσυνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας και με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του νομού για το ζήτημα της προστασίας από τον Covid-19 στα σχολεία, όπου υποβλήθηκαν και ερωτήσεις προς τους ειδικούς ιατρούς. Ο ίδιος τόνισε ότι -ευτυχώς- δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής αναστολή τμήματος ή τάξης σε σχολική μονάδα του νομού λόγω κορωνοϊού.

 Για το κτιριακό ζήτημα, ο επικεφαλής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης κατασκευής συγκροτήματος νηπιαγωγείων στην πόλη της Σπάρτης, προκειμένου να λήξει το πολυετές καθεστώς ενοικίασης καταστημάτων για τη λειτουργία νηπιαγωγείων. Εντός του Οκτωβρίου, ολοκληρώνεται ανάλογο συγκρότημα στον συνοικισμό του Δήμου Κορίνθου, αλλά και η στέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γυθείου και η στέγαση/μεταστέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Σπάρτης.

Τέλος, ο κ. Πολίτης ενημέρωσε ότι στη Λακωνία λειτουργεί πλήρως ο θεσμός της δίχρονης προσχολικής αγωγής και έτσι επωφελούνται αγωγής και εκπαίδευσης όλα τα προνήπια, όσο και τα εργαστήρια δεξιοτήτων για την πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων διδακτικών και εκπαιδευτικών δράσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης και στο 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης. Παράλληλα, κάλεσε την υφυπουργό να επισκεφτεί τον νομό και με την ευκαιρία να «διδάξει» αγγλικά στο 8ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης, στο οποίο εφαρμόζεται πιλοτικά η αγγλική γλώσσα. Υπενθυμίζεται πως η υφυπουργός, κ. Σοφία Ζαχαράκη, είναι εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος