Κορωνοϊός: «Φρένο» στις μετακινήσεις μεταναστών αξιώνει ο Δ. Σπάρτης

Αίτημα για διενέργεια τεστ Covid-19 σε αλλοδαπούς εργάτες γης και καταυλισμούς Ρομά - Η επιστολή της Δημοτικής Αρχής στα αρμόδια υπουργεία

Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2020 17:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κορωνοϊός: «Φρένο» στις μετακινήσεις μεταναστών αξιώνει ο Δ. Σπάρτης

Θορυβημένη είναι η λακωνική κοινωνία, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, που εντοπίστηκαν μεταξύ αλλοδαπών εργατών γης σε περιοχές του Δ. Ευρώτα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δ. Σπάρτης με έγγραφό του προς κυβερνητικούς φορείς, ζητεί τη διακοπή της διαδικασίας μεταβολής (αποχώρηση παλαιών και άφιξη νέων) των προσώπων και του αριθμού των μεταναστών-προσφύγουν που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας της Σπάρτης, ως ενέργεια προστασίας έναντι του Covid-19. Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην επιστολή που εστάλη στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο δήμος αξιώνει τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων κορωνοϊού, τόσο στους φιλοξενούμενους αλλοδαπούς, όσο και στους καταυλισμούς των Ρομά. Ακόμα, η Δημοτική Αρχή τονίζει πως έχει ζητήσει από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να καταγράψουν  όλους τους αλλοδαπούς εργάτες που εργάζονται στα χωριά τους, ενώ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην προσλαμβάνουν και φιλοξενούν αλλοδαπούς μέχρι νεωτέρας.

Ειδικότερα, η επιστολή του Π. Δούκα προς τα προαναφερθέντα κυβερνητικά στελέχη έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Σπάρτης είναι ίσως ο μόνος Δήμος στη χώρα με κανένα, έως σήμερα, κρούσμα Covid -19! Γι’ αυτό οι δημότες μας είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Ωστόσο, η αποχώρηση κάποιων και η άφιξη νέων μεταναστών στο ξενοδοχείο Sparta Inn, παρά το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός φιλοξενούμενων παραμένει σταθερός (περίπου 296), θα δημιουργήσει ενδεχομένως προβλήματα.

Προς αποφυγή λοιπόν αυτών, ζητάμε:
1. Να μη γίνονται μετακινήσεις και αφίξεις νέων φιλοξενούμενων γιατί μπορεί να είναι φορείς,
2. Να γίνουν άμεσα νέοι προληπτικοί έλεγχοι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τόσο στους φιλοξενούμενους μετανάστες, όσο και στους καταυλισμούς των Ρομά.

Παράλληλα εμείς, ως Δημοτική Αρχή, συνιστούμε στους δημότες μας να ακολουθούν πιστά όλες τις οδηγίες και διατάξεις περί Covid-19.

Επιπρόσθετα, έχουμε ζητήσει από τους Προέδρους των Κοινοτήτων μας, να καταγράψουν όλους τους αλλοδαπούς εργάτες που εργάζονται στα χωριά τους, αλλά και από τους δημότες μας να μην προσλαμβάνουν και φιλοξενούν αλλοδαπούς μέχρι νεωτέρας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος