Απονεμήθηκαν οι υποτροφίες του Ιδρύματος «Αδελφών Τζάκα» της ΙΜΜΣ

Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2020 12:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απονεμήθηκαν οι υποτροφίες του Ιδρύματος «Αδελφών Τζάκα» της ΙΜΜΣ

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε στο γραφείο του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του «Εκκλησιαστικού Ιδρύματος αδελφών Παναγιώτου, Ελένης και Χρυσάνθου Τζάκα εκ Κρεμαστής», με σκοπό την εκλογή των φοιτητών όπου θα αποδώσουν τις υποτροφίες του ιδρύματος για το έτος 2020 σε έναν σπουδαστή της Ιατρικής Σχολής και ενός υποψηφίου κληρικού ή κληρικού φοιτητή της Θεολογικής ή άλλης Εκκλησιαστικής Σχολής.

Ακολούθως, στην αίθουσα υποδοχής του Επισκοπείου, συγκεντρώθηκαν οι επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων, που ήταν υποψήφιοι για την υποτροφία. Συγκεκριμένα, για την υποτροφία της Θεολογικής ή Εκκλησιαστικής Σχολής υποψήφιοι ήταν ο Νεκτάριος Σαρμπάνης, φοιτητής Θεολογίας Αθηνών, ο Ευάγγελος Σκοπαράντζος, φοιτητής Θεολογίας Αθηνών και ο Λορέντζο Μάρκου, φοιτητής Ιερατικών Σπουδών Βελάς. Κατόπιν κλήρωσης, την υποτροφία έλαβε ο Νεκτάριος Σαρμπάνης, ο οποίος κατάγεται από τα Νιάτα Λακωνίας.

Για την υποτροφία σε έναν πρωτοετή φοιτητή της Ιατρικής Σχολής συμμετείχαν στην κλήρωση επτά νεοεισελθόντες, οι οποίοι ήταν εξής: Ισμήνη Τσιγκανέ η οποία και αναδείχθηκε υπότροφος, καθώς και οι Ηλίας Χριστάκος, Ιωάννης Γκουγκλέρης, Μαρία – Ιωάννα Κερασιώτη, Γεώργιος Μυλωνάκος, Κυριάκος Κουμουστιώτης και Αλέξανδρος Κομπής.

Εκτός από τους δύο τυχερούς της κλήρωσης, οικονομική ενίσχυση έλαβαν όλοι όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία, καθώς επίσης και νέοι φοιτητές, που προέρχονται από μονογονεϊκές, άπορες ή πολύτεκνες οικογένειες της μητροπολιτικής περιφέρειας Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Πριν την κλήρωση και τις απονομές, ο σεπτός ποιμενάρχης, αφού αναφέρθηκε στους σκοπούς του Ιδρύματος,  συνεχάρη τους νέους φοιτητές και τα συγγενικά τους πρόσωπα για την επιτυχία τους, ευχόμενος «την εκ Θεού ενδυνάμωσή τους, ώστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και με περίσσια αρετή να πορεύονται στον ωραίο δρόμο της μάθησης».

Από την πλευρά τους οι νέοι φοιτητές και οι συγγενείς τους ευχαρίστησαν θερμά τη Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, το Ίδρυμα και ιδιαίτερα τον σεβασμιώτατο, για την μέριμνα που επιδεικνύει –με έναν ακόμη τρόπο– για τη νεολαία του τόπου και, μάλιστα, σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών