Συναντήσεις Ατσιδάκου με λακωνικούς φορείς για το περιβάλλον

Τι συζήτησε η επικεφαλής Τομέα Περιβάλλοντος της ΝΔ

Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2020 14:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συναντήσεις Ατσιδάκου με λακωνικούς φορείς για το περιβάλλον

Σειρά επαφών, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων είχε πρόσφατα η Λάκαινα επικεφαλής του Τομέα Περιβάλλοντος της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας, Χρυσαυγή Ατσιδάκου, στα πλαίσια της ιδιότητάς της αυτής, σε ένα τομέα που η κυβέρνηση  και  προσωπικά ο πρωθυπουργός αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία. Ειδικότερα, η κ. Ατσιδάκου είχε τετ-α-τετ με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη, τον Αστυνομικό  Διευθυντή Λακωνίας Βασίλη Τσιγαρίδη, καθώς και τους διοικητές Λακωνίας και Σπάρτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πύραρχο Γεώργιο Αλικάκο και Αντιπύραρχο Διαμαντή Τσολομίτη, αντίστοιχα.

Διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων, ότι δηλαδή ανάπτυξη και περιβάλλον είναι ταυτόσημοι τομείς και ο ένας προϋποθέτει τον άλλο. Με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας συζητήθηκαν τα μείζονα  περιβαλλοντικά προβλήματα της Λακωνίας, με πρώτο αυτό του ποταμού Ευρώτα, το μυθικό ποτάμι της Λακωνίας, που από μεγάλο πλεονέκτημα, θεωρείται πρόβλημα για το περιβάλλον και την αναπτυξιακή πορεία της Λακωνίας. Ο κ. Βερούτης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήδη επιλαμβάνεται της καθολικής διαχείρισης του ποταμού και σύντομα θα ανακοινωθούν σχετικές δράσεις.  

Ο Διευθυντής Αστυνομίας κ. Τσιγαρίδης αναφέρθηκε στη ετοιμότητα των αστυνομικών  υπηρεσιών του νομού, καθώς και την αμεσότητα δράσης σε κάθε εγκληματική ή επιβαρυντική για το περιβάλλον ενέργεια. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «για κάθε πρόβλημα, οι πολίτες  καταφεύγουν στην Αστυνομία, είτε το θέμα  είναι της αρμοδιότητάς της, είτε όχι, καθώς και την παρατηρούμενη ύφεση της εγκληματικότητας στη Λακωνία».

Οι διοικητές της Πυροσβεστικής κκ Αλικάκος και Τσολομίτης  επεσήμαναν την ετοιμότητα των υπηρεσιών για την ασφάλεια και την αντιπυρική κάλυψη της Λακωνίας, ενός νομού με  ιδιαίτερα επιβαρυντικά δεδομένα στο θέμα των πυρκαγιών. Μεσούντος του θέρους ανέδειξαν την ποσότητα, ποιότητα και ετοιμότητα των επιγείων μέσων που διαθέτουν και τη δυναμικότητά τους, καθώς και την ανάγκη επέκτασης των εγκαταστάσεων των υπηρεσιών της Σπάρτης.

Η Χρ. Ατσιδάκου είπε ότι «το περιβάλλον έχει προτεραιότητα και αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για οποιαδήποτε δράση, εθνική ή τοπική, ατομική ή συλλογική» και πως «είναι ζήτημα  της επιβίωσής μας, η συμπόρευση του περιβάλλοντος με κάθε αναπτυξιακή δράση. Η προστασία, ο σεβασμός και η ανάδειξη του περιβάλλοντος αναδεικνύουν τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης», κατέληξε η επικεφαλής του Τομέα Περιβάλλοντος της Γραμματείας Παραγωγικών  Τομέων της ΝΔ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών