Καταδίκη και από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δ. Σπάρτης για την Αγία Σοφία

Πέμπτη, 06 Αύγουστος 2020 12:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καταδίκη και από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δ. Σπάρτης για την Αγία Σοφία

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη απόφαση - πρόκληση της τουρκικής κυβέρνησης για μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε τζαμί», αναφέρει σε ψήφισμα της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δ. Σπάρτης και  προσθέτει: «Η απόφαση αυτή καθώς και η εν γένει προκλητικότητα της τουρκικής κυβέρνησης με τις αμφισβητήσεις της σε Αιγαίο, Έβρο, κυπριακή ΑΟΖ, την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης τις καθημερινές παραβιάσεις και υπερπτήσεις στο Αιγαίο, τις απροκάλυπτες επεμβάσεις της σε Λιβύη, Συρία και Ιράκ, έχει στηρίγματα στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, οι οποίοι πέρα από δήθεν καταδικαστικές ρητορείες ρουτίνας είναι έτοιμοι για οποιοδήποτε αντάλλαγμα προκειμένου να αποσπάσουν την Τουρκία από την επιρροή της Ρωσίας και να επιβάλουν τη "συνεκμετάλλευση" του Αιγαίου, προς όφελος των μονοπωλίων τους.

Η κυβέρνηση Ερντογάν με την απόφαση αυτή οξύνει ακόμη περισσότερο τους θρησκευτικούς και εθνικιστικούς ανταγωνισμούς, βάζοντας σε κίνδυνο τους λαούς των δύο χωρών, αλλά και τους λαούς της γύρω περιοχής, εξυπηρετώντας συμφέροντα των ισχυρών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που ανέχονται και ενθαρρύνουν την τουρκική προκλητικότητα, εκθέτοντας ακόμα πιο πολύ την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που αναγορεύουν αυτές τις συμμαχίες σε παράγοντα σταθερότητας.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση και η Αγία Σοφία να παραμείνει πολιτιστικό μνημείο της ανθρωπότητας, σύμβολο υπέρβασης και καταδίκης των εθνικισμών και του θρησκευτικού φανατισμού.

Οι λαοί με τη δύναμή τους μπορούν και πρέπει να παλέψουν για την ειρήνη στην περιοχή, να βάλουν φραγμό στα σχέδια των ιμπεριαλιστών».

Όπως επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση», το παραπάνω κείμενο ψηφίστηκε από 13 δημοτικούς συμβούλους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης της 29ης Ιουλίου 2020.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών