Η πολιτική του νερού οικιακής χρήσης στον Δήμο Σπάρτης

Έκκληση του προέδρου Θ. Πατσιλίβα

Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2020 12:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η πολιτική του νερού οικιακής χρήσης στον Δήμο Σπάρτης

Την τακτική που ακολουθεί ο Δ. Σπάρτης στην προσπάθεια διάσωσης και εξυγίανσης της ΔΕΥΑΣ περιγράφει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Θέμης Πατσιλίβας. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει, «ο  δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος  Δούκας, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ, σταθερά προσανατολισμένοι στο αξίωμα πως το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό που δε πρέπει να στερείται κανένας δημότης, εφαρμόζουν τη μεθοδολογία της ανταποδοτικής διαχείρισης και της κοινωνικής προστασίας.

Πιο απλά και κατανοητά λέμε πως εάν, για παράδειγμα, η παραγωγή του νερού κοστίζει  1€ το m3, το κοστολογούμε 1€ το m3 στον καταναλωτή και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού το διαθέτουμε με μειωμένο κόστος ή το παρέχουμε δωρεάν».

Όπως τονίζει ο κ. Πατσιλίβας, «εάν δεν εφαρμόσουμε αυτή τη πολιτική, υπάρχει σοβαρός και ορατός κίνδυνος χρεωκοπίας της ΔΕΥΑΣ, με αποτέλεσμα να χαθεί ο κοινωνικός, ανταποδοτικός χαρακτήρας  του νερού, οδηγώντας το ζωτικό αυτό αγαθό στο κερδοσκοπικό ιδιωτικό κεφάλαιο.

Κάνουμε έκκληση για αυξημένη καταναλωτική συνείδηση για περιστολή της σπατάλης και της υδροκλοπής.

Ενημερώνουμε για πολλοστή φορά τους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων οφειλών, να προσέλθουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις προτού η υπηρεσία αναγκαστεί να διακόψει την παροχή τους και η οφειλή σταλεί στην Εφορία προς είσπραξη.

Οι αποδεδειγμένα ανήμποροι πολίτες-πελάτες, να προσέλθουν στα γραφεία της ΔΕΥΑΣ με αποδεικτικά στοιχεία της οικονομικής αδυναμίας τους, προκειμένου  να τύχουν της προστασίας της υπηρεσίας.

Η ΔΕΥΑΣ δεν έχει άλλο οικονομικό πόρο πέρα από το ανταποδοτικό τέλος που χρεώνει στους καταναλωτές.

Το προσωπικό της ΔΕΥΑΣ είναι κατά 50% λιγότερο από το προβλεπόμενο και εργάζεται το περισσότερο χωρίς ωράριο για να καλύπτονται οι ανάγκες.

Προσπαθούμε να οργανωθούμε και να λειτουργήσουμε καλύτερα για να μειώσουμε τις δαπάνες, αλλά ζητάμε και την έμπρακτη στήριξη των δημοτών», καταλήγει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών