Προχωρούν οι εργασίες στο «Ξενία» Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Αναμένεται να παραδοθεί τον Δεκέμβριο του 2023

Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2020 11:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προχωρούν οι εργασίες στο «Ξενία» Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου του «Ξενία». Το έργο βρίσκεται στη φάση των καθαιρέσεων τοιχοποιιών και επιχρισμάτων, ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως ο φέρων οργανισμός του κτιρίου. 

Η επίβλεψη του έργου, την οποία επιφορτίζεται η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Χωροταξίας, Υπηρεσίας Δόμησης και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, είναι σύνθετη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που απαιτούν συντονισμό δραστηριοτήτων, τεχνικό προσωπικό πολλών ειδικοτήτων για κάθε μελέτη ή έργο, ταυτόχρονη παρακολούθηση και κατά κανόνα ειδικές γνώσεις σε κάποια πεδία των μελετών και έργων,  εφόσον το κτίριο του «Ξενία» Σπάρτης αποτελεί κηρυγμένο διατηρητέο μνημείο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.800.000 ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό (800.000 ευρώ) θα καλυφθεί με τη λήψη δανείου. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες και όσα ορίζει η απόφαση του Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», το έργο  αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών