Η φρεγάτα «Ψαρά» έριξε άγκυρα ανοιχτά του Σκουταρίου (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2020 18:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η φρεγάτα «Ψαρά» έριξε άγκυρα ανοιχτά του Σκουταρίου (ΦΩΤΟ)

Η φρεγάτα «Ψαρά» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έριξε άγκυρα περίπου στις 2:00 μμ της Πέμπτης 16/7 στον κόλπο του Σκουταρίου Αν. Μάνης.  Ως πιθανότερο σενάριο για την παρουσία του πολεμικού πλοίου στα νερά του Λακωνικού κόλπου, φέρεται να είναι η συμμετοχή του πληρώματός της σε άσκηση.

Η φρεγάτα «Ψαρά» είναι τύπου ΜΕΚΟ 200, γερμανικής σχεδίασης και κατασκευάστηκε από τα Ελληνικά Ναυπηγεία στον Σκαραμαγκά. Καθελκύσθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1994 και παρελήφθη από το Πολεμικό Ναυτικό τον Απρίλιο του 1998. Πήρε το όνομά της από το ομώνυμο ελληνικό νησί Ψαρά, αποδίδοντας τιμή στον ηρωισμό των κατοίκων του νησιού κατά τη διάρκεια των ναυτικών μαχών για την απελευθέρωση από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Έχει δυνατότητα ενδιαιτήσεως 220 ατόμων και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 30 κόμβους.

62a05619ba97b051ff763b1c9787cfe8 XL
φωτο: githio-click.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος