Εκκίνηση από Σπάρτη για την εξωστρέφεια των δήμων (ΦΩΤΟ)

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Διεθνούς Επιμελητηρίου (ICC Ελλάδας) και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2020 17:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκκίνηση από Σπάρτη για την εξωστρέφεια των δήμων (ΦΩΤΟ)

Ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό μνημόνιο στενής συνεργασίας, με στόχο την οικονομική εξωστρέφεια των δήμων, υπεγράφη μεταξύ του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάδας) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το πρωί της Πέμπτης 16/7 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης.

Καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των δύο φορέων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Μοιράγιας εξήρε την πρωτοβουλία του δημάρχου Π. Δούκα να επισημοποιηθεί η σύμπραξη ICC-ΚΕΔΕ στη Σπάρτη.

Μετά την τοποθέτηση του γενικού γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημητρίου Καφαντάρη, ο οποίος εστίασε στη σημασία συνεργειών και συνένωσης δυνάμεων για την ανάπτυξη των ΟΤΑ, αλλά και τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται, ο δήμαρχος Σπάρτης και πρόεδρος του ICC Ελλάδας Πέτρος Δούκας είπε ότι είναι αναγκαίο «να συμπλεύσουμε και ο ένας να βοηθήσει τον άλλο, για να ξεφύγουμε πιο γρήγορα από το τέλμα». Αναφερόμενος στον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, έκανε λόγο για «έναν εξαιρετικά επιτυχημένο δήμαρχο και πρόεδρο», ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Δ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι «η Σπάρτη μού θυμίζει πολύ τα Τρίκαλα», ενώ ανακάλεσε στη μνήμη του, τους δεσμούς που είχε αναπτύξει από παλαιότερα με τη Λακωνία, καθώς και τη γνωριμία του με τον Π. Δούκα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων υπογράμμισε ότι «η ΚΕΔΕ αποτελεί μια πρόκληση για μια άλλη εποχή στην Αυτοδιοίκηση. Πρέπει να είμαστε δίπλα στην εκάστοτε κυβέρνηση. Η Αυτοδιοίκηση, για αρκετά χρόνια, μπήκε σε εσωστρέφεια και περιδίνηση. Σήμερα υπογράφουμε το μνημόνιο συνεργασίας που σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να ψάξουμε την άλλη πλευρά των πραγμάτων. Θέλουμε να φέρουμε ανάπτυξη και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Δεν έχουμε παρά να κερδίσουμε από αυτή την προσπάθεια».

Μετά το πέρας της τελετής, ο Π. Δούκας παρατήρησε ότι «το ICC, με τη παγκόσμια παρουσία του (σε πάνω από 100 κράτη), το κύρος του, την εμπειρία του, τη μοναδική δικτύωση των εθνικών και των κλαδικών οργανώσεών του, έχει πολλά να προσφέρει στους δήμους που προσβλέπουν στην εξωστρέφεια, στη προσέλκυση επενδύσεων, στην οικονομική ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Καλή αρχή και ευχαριστίες που για την υπογραφή αυτού του μνημονίου, προτιμήθηκε και τιμήθηκε η Σπάρτη!»

Μεταξύ άλλων, το «παρών» στην τελετή έδωσαν δημοτικοί σύμβουλοι Σπάρτης, ο δήμαρχος Ευρώτα Δ. Βέρδος και η δήμαρχος Ελαφονήσου Ευσταθία Λιάρου.

Μετά το περάς της διαδικασίας, η Δημοτική Αρχή Σπάρτης παρέθεσε γεύμα στους καλεσμένους της σε γνωστό εστιατόριο στην Τρύπη Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος