Εξόρμηση του Ορειβατικού Μολάων στην κορυφογραμμή του Ταϋγέτου

Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2020 14:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξόρμηση του Ορειβατικού Μολάων στην κορυφογραμμή του Ταϋγέτου

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουλίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων-Νοτιονατολικής  Λακωνίας θα πραγματοποιήσει ορειβατική εξόρμηση στον Ταΰγετο και συγκεκριμένα τη διάσχιση της κορυφογραμμής του βουνού, τον φημισμένο «Πενταδάκτυλο», που θεωρείται το «ιερό δισκοπότηρο» των ορειβατών.

Η πεζοπορία στο εν λόγω τμήμα θεωρείται μια από τις πιο όμορφες κλασικές διαδρομές των ελληνικών βουνών. Η πορεία που θα ακολουθηθεί θα έχει αφετηρία τα «Λακώματα», περνώντας από την κορυφές «Σπανακάκι», «Ανώνυμη», «Σιδηρόκαστρο», «Αθάνατη Ράχη» και μέσα από τις «Πόρτες», θα καταλήξει στην ψηλότερη κορφή του βουνού, τον «Προφήτη Ηλία», όπου και βρίσκεται το ομώνυμο πετρόκτιστο εξωκλήσι. Η επιστροφή θα γίνει μέσω του κλασικού μονοπατιού που οδηγεί στο καταφύγιο «Βαρβαρά».

Σημείο συνάντησης, το Σάββατο 17/7 και ώρα 6:30΄ μμ, έχει οριστεί το παλαιό σούπερ μάρκετ του «Παναγιωτόπουλου» στους Μολάους. Η μετακίνηση θα γίνει με ΙΧ προς τη θέση «Λακκώματα», όπου και θα πραγματοποιηθεί διανυκτέρευση σε σκηνές.

Σημειώνεται ότι η διαδρομή χαρακτηρίζεται ως υψηλής δυσκολίας και προϋποθέτει άριστη φυσική κατάσταση.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν, το αργότερο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 17/7, στα τηλέφωνα: 6973 331520 (Χρήστος Παναγιωτόπουλος), 6937 243745 (Κυριάκος Κώστας) και 6938 426877 (Δημήτρης-Μύρωνας Λιάρος).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος