Ευθύνες για την υποστολή «Γαλάζιων Σημαιών» στη Μάνη

Υπαιτιότητα της Δημοτικής Αρχής διαπιστώνει ο Τζ. Φιλιππάκος - «Ο Δήμος δεν έπραξε αυτά που όφειλε»

Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2020 12:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ευθύνες για την υποστολή «Γαλάζιων Σημαιών» στη Μάνη

Ευθύνες στη Δημοτική Αρχή Αν. Μάνης, για ολιγωρία και παραλείψεις, ως προς την απώλεια των «Γαλάζιων Σημαιών» από τις παραλίες Μαυροβουνίου και Σελινίτσας, επιρρίπτει η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης «Ενωτική Κίνηση Μάνης» με επικεφαλής τον Τζανέτο Φιλιππάκο.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Χάθηκε και φέτος η γαλάζια σημαία από τις παραλίες Μαυροβουνίου και Σελινίτσας.

Ο Τζανέτος Φιλιππάκος αιφνιδιάζει τη Δημοτική Παράταξη του κ. Πέτρου Ανδρεάκου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 23/6/2020, καλώντας τους να απαντήσουν γιατί χάθηκαν οι γαλάζιες σημαίες από τις προαναφερθείσες παραλίες.

Να σημειωθεί ότι δυστυχώς και το 2019 έγινε το ίδιο γιατί ο Δήμος δεν έπραξε αυτά που όφειλε, τα οποία ήταν ελάχιστα και είχαν πολύ μικρό οικονομικό κόστος.

Η παραλία Μαυροβουνίου είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου, αν όχι της Ελλάδος και η φήμη της είναι γνωστή. Δυστυχώς όμως παραμένει στη κατάσταση που γνωρίζουμε όλοι για πολλά χρόνια.

Παίρνοντας τον λόγο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσιριγώτης, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ρίχνοντας την ευθύνη στην εταιρεία που κάνει τον έλεγχο ότι δήθεν δεν ήταν συνεργάσιμη.

Ύστερα από τα ανωτέρω, για ποια τουριστική ανάπτυξη μιλάμε; Πώς είναι δυνατόν παραλίες σαν και αυτές, να παραμένουν ανεκμετάλλευτες;

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Τους καλούμε να αναλάβουν έστω και τώρα τις ευθύνες τους και να πάρουν τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται προκειμένου να μη συνεχιστεί η απαράδεχτη αυτή κατάσταση, παραμένοντας μόνο οι φιλότιμες προσπάθειες των επαγγελματιών του χώρου.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η παρέμβαση του κ. Φιλιππάκου, θα έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα και ο Δήμος μας θα κάνει τα αυτονόητα για το καλό του τόπου μας».

Καθοδική πορεία
Συγκριτικά με πέρυσι, υποστολή σημαίας έγινε στις παραλίες Γύθειο 2/Σελινίτσα και Μαυροβούνι του Δήμου Αν. Μάνης. Στον συγκεκριμένο δήμο, που το 2017 είχε καταγράψει ρεκόρ πέντε «Γαλάζιων Σημαιών» (Σκουτάρι, Μαυροβούνι 1, Μαυροβούνι 2, Βαθύ, Γύθειο 2/Σελινίτσα), η μόλις μία φετινή βράβευση (Σκουτάρι) αποτυπώνει τη φθίνουσα πορεία και την απώλεια ποιοτικών χαρακτηριστικών των ακτών, βάσει των οποίων διενεργούνται οι βραβεύσεις.

Αναλυτικά, οι φετινές «Γαλάζιες Σημαίες» στη Λακωνία:

Δήμος Μονεμβασίας (7)
• Αρχάγγελος
• Μεγάλη Άμμος (Κυπαρίσσι)
• Μονεμβασιά
• Νεάπολη
• Πλύτρα-Παχιάμμος
• Πορί
• Τηγάνια

Δήμος Αν. Μάνης (1)
• Σκουτάρι

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος