Σχέδιο ολιστικής ανάπτυξης ξεδιπλώνεται στη Βαμβακού

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αναβίωσης» του χωριού από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος

Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2020 10:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σχέδιο ολιστικής ανάπτυξης ξεδιπλώνεται στη Βαμβακού

Η ομάδα «Vamvakou Revival» σε συνεργασία με την TOPOSOPHY, ένα place making & marketing agency με διεθνή παρουσία και σημαντικά έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει προβεί στη διαμόρφωση ενός σχεδίου ολιστικής ανάπτυξης, διαχείρισης και προώθησης τόπου - προορισμού για τη Βαμβακού, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αναβίωσης της Βαμβακούς» που υλοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το πρώτο σκέλος έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και περιλαμβάνει τη συγκέντρωση και μελέτη διεθνών καλών πρακτικών σε αντίστοιχα έργα και εγχειρήματα, αλλά και την εκπόνηση εκτεταμένης έρευνας κατοίκων και φορέων της περιοχής (resident & stakeholder sentiment analysis), καταγράφοντας τις απόψεις, τις αντιλήψεις και τις προτάσεις τους για τον τύπο ανάπτυξης, της οικονομίας επισκεπτών και το place brand του οικισμού και της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, διενεργήθηκε ένα place making & branding strategy sprint, αξιολογήθηκαν οι υποδομές και οι διαθέσιμοι πόροι της περιοχής, σκιαγραφήθηκε το προφίλ των κοινών-στόχευσης, σχεδιάστηκαν οι περσόνες και το visitor journey mapping των κατοίκων, επαγγελματιών και επισκεπτών του χωριού, προσδιορίστηκαν το όραμα του τόπου, τα σενάρια ανάπτυξής του, το στρατηγικό πλαίσιο και οι άξονες δράσεων για τα επόμενα χρόνια.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος