Αφαιρέθηκε από τη Λακωνία το κρούσμα κορωνοϊού

Διορθώθηκε η αναφορά που προκάλεσε αναστάτωση

Τετάρτη, 08 Ιούλιος 2020 16:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αφαιρέθηκε από τη Λακωνία το κρούσμα κορωνοϊού

Μετά το μπέρδεμα και την κατακραυγή που προξένησε η ανακοίνωση της Περιφέρειας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για καταγραφή κρούσματος κορωνοϊού στη Λακωνία, δεν καταχωρίστηκε τελικά στον νομό μας -επομένως ούτε και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- η συγκεκριμένη περίπτωση που αφορούσε εισαγόμενο περιστατικό σε πύλη εισόδου της χώρας μας.

Επισημαίνεται ότι, όπως αποκάλυψε ο «Λακωνικός Τύπος» από την Τρίτη (7/7), το κρούσμα που χρεώθηκε παροδικά στη Λακωνία, αφορά μια αλλοδαπή γυναίκα που διαγνώστηκε θετική, μετά από έλεγχο που υποβλήθηκε στο Τελωνείο Προμαχώνα κατά την προσπάθεια εισόδου της στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία. Η συγκεκριμένη γυναίκα φαίνεται ότι είχε τελικό προορισμό τη Λακωνία και γι’ αυτό, όπως προβλέπεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το κρούσμα καταχωρήθηκε αρχικά στον νομό. Φυσικά, η εν λόγω αλλοδαπή δεν ταξίδεψε στην περιοχή μας και θα παραμείνει σε υποχρεωτική καραντίνα μέχρι την ανάρρωσή της.

Ως εκ τούτου, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Περιφέρεια παραμένουν αμετάβλητα, ανερχόμενα σε 202, εκ των οποίων μόνο ένα στη Λακωνία που μάλιστα χαρακτηρίζεται ως εισαγόμενο (του 88χρονου από τον Πειραιά που ταξίδεψε στη Μάνη τον περασμένο Μάρτιο).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland