Προσωρινό απαγορευτικό για κίνηση σκαφών και κολύμβηση σε τμήμα της Μονεμβασιάς

Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2020 13:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προσωρινό απαγορευτικό για κίνηση σκαφών και κολύμβηση σε τμήμα της Μονεμβασιάς

Την προσωρινή και μέχρι νεωτέρας απαγόρευση της κυκλοφορίας και αγκυροβολίας πλοίων/σκαφών, καθώς και κάθε είδους θαλάσσιας δραστηριότητας (λήψη θαλασσίου λουτρού, αλιεία, καταδύσεις, θαλάσσια μέσα αναψυχής κ.α.), στη θαλάσσια περιοχή πλησίον (και προς βορρά) της γέφυρας που οδηγεί στην καστροπολιτεία, αποφάσισε ο Λιμενάρχης Νεάπολης Βοιών, Πλωτάρχης ΛΣ Θεόδωρος Μοτσάκος. Η ακριβής θέση του σημείου απαγόρευσης είναι: φ= 36ο 41,21 Β και λ= 023° 02,28 Α (WGS-84) και σε ακτίνα 100 μέτρων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον Λιμενάρχη Νεάπολης Βοιών, έχοντας υπόψη διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Λιμένα (ΓΚΛ) Νεάπολης Βοιών και «την ανάγκη ρύθμισης κυκλοφορίας της κίνησης, της μεθόρμισης, της αγκυροβολίας κάθε είδους πλωτού μέσου καθώς και της απαγόρευσης κάθε είδους θαλάσσιας δραστηριότητας σε θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας Λ/Χ Νεάπολης Βοιών/A Λ/Τ Π. Μονεμβασίας, υπαγωγής μας, για λόγους δημόσιας ασφάλειας και ασφάλειας ναυσιπλοΐας».

Όπως αναφέρεται στη απόφαση, oι παραβάτες υπόκεινται στις κυρώσεις του άρθρου 300 του ΓΚΛ Νεάπολης Βοιών, όπως ισχύει.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα