Διαδικτυακή διαβούλευση για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στη Λακωνία

Με τη σφραγίδα του Ινστιτούτου Σπάρτης

Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2020 12:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαδικτυακή διαβούλευση για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στη Λακωνία

Η πανδημία του  κορωνοϊού Cοvid-19, αναμφισβήτητα, είναι το σημαντικότερο γεγονός του τελευταίου διαστήματος. Μέσα σε λίγους μήνες η οικονομική δραστηριότητα και η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα όλων των χωρών του κόσμου έχουν κυριολεκτικά ανατραπεί. Ολόκληρη η ανθρωπότητα καλείται να αντιμετωπίσει έναν κοινό εχθρό για πρώτη φορά σε τέτοια κλίμακα.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, το Ινστιτούτο Σπάρτη εγκαινιάζει μια σειρά διαδικτυακών δημόσιων συζητήσεων μέσα από τις οποίες θα παρουσιάζονται και θα σχολιάζονται γεγονότα και φαινόμενα που επηρεάζουν την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου και θα αναδεικνύονται τα γενικότερα ερωτήματα, οι ιδέες, οι απόψεις και οι προβληματισμοί που κυριαρχούν στον δημόσιο διάλογο.

Η πρώτη αυτή διαδικτυακή συνάντηση με τίτλο «Λακωνία vs Κορονοϊός», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου, φιλοξενώντας εκπροσώπους μερικών εκ των σημαντικότερων φορέων της Λακωνίας.

Η συζήτηση χωρίστηκε σε τρεις θεματικές ενότητες με συγκεκριμένο περιεχόμενο και πλαίσιο ανάπτυξης. Συγκεκριμέναμ τα πάνελ διαβούλευσης είχαν την παρακάτω σύνθεση:

α) Πολιτική & Κορωνοϊός
- Δαβάκης, Αθανάσιος – βουλευτής Λακωνίας (ΝΔ)
- Κρητικός, Νεοκλής – βουλευτής Λακωνίας (ΝΔ)
- Αραχωβίτης, Σταύρος – βουλευτής Λακωνίας (ΣΥΡΙΖΑ)
- Βερούτης, Θεόδωρος – αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας

β) Οικονομία & Κορωνοϊός
- Πολλάλης, Δημήτριος – πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας
- Ροϊνός, Σωτήριος – πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Λακωνίας
- Γεωργανές, Παναγιώτης – γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης
- Μηνακάκης, Νικόλαος – πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σπάρτης

γ) Κοινωνία & Κορωνοϊός
- πατήρ Ραφαήλ Τσάλτας, – εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης
- Ορφανού, Παναγιώτα – πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
- Βασιλάκος, Χάρης – πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Vamvakou Revival»
- Ηλιοπούλου, Μάρθα – εκπαιδευτικός-ψυχολόγος και ιδιοκτήτρια του Κέντρου Αγωγής Παιδιού και Εφήβου «Εξέλιξη»

Τις συζητήσεις συντόνισε η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κ. Αναστασία Κανελλοπούλου η οποία  συμμετείχε στην εξέλιξή τους με σύντομες παρεμβάσεις.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης φιλοδοξεί ότι «αυτή η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση θα αποτελέσει τη βάση για τη συνεχή δημόσια διαβούλευση των φορέων του τόπου μας, προκειμένου να συμβάλουμε αποτελεσματικά σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης και αντιμετώπισης των πολλαπλών προβλημάτων της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας».

Τα βίντεο της διαδικτυακής συνάντησης θα δημοσιευθούν τις ερχόμενες ημέρες στο λογαριασμό του Ινστιτούτου Σπάρτης στο YouTube.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα