Οι πολίτες του Γερακίου έγιναν η αλλαγή που επιθυμούν (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2020 12:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι πολίτες του Γερακίου έγιναν η αλλαγή που επιθυμούν (ΦΩΤΟ)

«Γίνε η αλλαγή που επιθυμείς να δεις στον κόσμο», είχε πει ο Ινδός πνευματικός ηγέτης και στοχαστής Μαχάτμα Γκάντι, ενώ ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Τζορτζ Μπέρναντ Σω είχε παρατηρήσει ότι «η εξέλιξη είναι αδύνατη χωρίς αλλαγές και αυτοί που δεν μπορούν να αλλάξουν νοοτροπία, δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα». Η πρωτοβουλία και η αποφασιστικότητα κατοίκων του Γερακίου, να προχωρήσουν σε εθελοντικές εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού δημόσιων χώρων, βρίσκουν ιδανική εφαρμογή στα παραπάνω αποφθέγματα.

Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει ο εκπαιδευτικός-φιλόλογος κ. Ιωάννης Χρηστάκης: «Είναι τόσο παρήγορο, αλλά και ελπιδοφόρο, το μήνυμα που στέλνει η νεολαία του Γερακίου, αυτές τις μέρες! Κλαδεύουν, καθαρίζουν, αποψιλώνουν, ευπρεπίζουν τον χώρο που διαβιούν.

Χωρίς φανφάρες και εγωισμούς, συναντιούνται για το κοινό καλό, με τα δικά τους μηχανήματα, την παρεΐστικη διάθεση, τη δύναμη των νιάτων τους.

Πλέω σε πελάγη ευτυχίας όταν αναγνωρίζω στα γεμάτα υγεία πρόσωπα τους, τους μαθητές μου, της δεκαετίας του '90.

Μπράβο σας, με τις πράξεις σας, δικαιώνετε και τη δική μας προσφορά(των δασκάλων σας), το δικό μας λιθαράκι στην ανάδειξη υγιών και ενεργών πολιτών.

Να θυμάστε ότι με το παράδειγμά σας, μάς γεμίζετε υπερηφάνεια και υψηλές προσδοκίες για έναν καλύτερο κόσμο! Να είστε, πάντα, καλά!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα