Τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης τίμησαν στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 12:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης τίμησαν στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Με μεγαλοπρέπεια και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα των αρμόδιων αρχών, εορτάστηκε το διήμερο 20 και 21 Μαΐου, η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο ομώνυμο μητροπολιτικό παρεκκλήσιο στην περιοχή Σελινίτσας Γυθείου.

Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ συμπαραστατούμενος από τους πρωτοπρ. π. Ηλία Μανιατάκο και π. Παναγιώτη Αρφάνη και τον διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη.  

Προ το τέλους του εσπερινού, ο Μητροπολίτης Μάνης μίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα που βρίσκονταν εντός και εκτός του ιερού ναού, για τους εορτάζοντες Αγίους, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Τους αγίους αυτούς για να καταλάβουμε το μέγεθος της πνευματικής τους αξίας πρέπει πρώτα να σκεφθούμε την εποχή που έζησαν. Μια δύσκολη κατά πάντα εποχή για τους χριστιανούς. Επικρατούσε η ειδωλολατρία, ήθη και έθιμα και νοοτροπίες ξένες προς το Ιερό Ευαγγέλιο. Οι διωγμοί ήταν νωποί. Θεοποιούσαν τον ρωμαίο αυτοκράτορα. Ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπήρχαν. Παντού ηθική κατάπτωση. Και όμως, ο Άγιος Κωνσταντίνος μαζί με την ευσεβεστάτη μητέρα του την Αγία Ελένη πρόβαλαν το ύψος και το μεγαλείο της χριστιανικής θρησκείας. Απέδειξαν την ανωτερότητα της ζωής ενός συνειδητού χριστιανού. Έτσι ο αυτοκράτωρ Μέγας Κωνσταντίνος κατήργησε τις μονομαχίες που γινόντουσαν στα αμφιθέατρα της αρχαίας Ρώμης, όπου σκοτωνόντουσαν άνθρωποι, οι μονομάχοι, για να διασκεδάσει το κοινό. Ήταν βάρβαρες και φρικτές μάχες. Πρωτίστως ο Μέγας Κωνσταντίνος σταμάτησε τους διωγμούς κατά των χριστιανών με το “Διάταγμα των Μεδιολάνων” το 313. Καθιέρωσε και την Κυριακή αργία. Κατήργησε την έκθεση και πώληση των νηπίων και εξύψωσε τον θεσμό της οικογένειας. Και όλα αυτά με την πίστη του στο Σταυρό του Χριστού που ο ίδιος τον είδε στον ουρανό».

Στην ακολουθία του εσπερινού παρέστησαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Δήμου Αν. Μάνης κ. Καπασούρης – Σεψάκος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τζαννετάκος και ο εορτάζων διοικητής της ΠΥ Γυθείου Αντιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γραφάκος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος