Ο εορτασμός της Ημέρας Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Σπάρτη

Με τήρηση μέτρων

Πέμπτη, 21 Μάιος 2020 12:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο εορτασμός της Ημέρας Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Σπάρτη

Η Βουλή των Ελλήνων καθιέρωσε τη 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Πρόκειται για την ημερομηνία, κατά την οποία το έτος 1919, ο Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα για να συνεχίσει με φρικιαστικό τρόπο τη συστηματική γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου.

Με σχετική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου ορίζεται ότι οι φετινές εκδηλώσεις της για τη συγκεκριμένη επέτειο, θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

Στην πόλη της Σπάρτης την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις: Γενικός σημαιοστολισμός, φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων κλπ, επιμνημόσυνη δέηση–ομιλία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και κατάθεση στεφάνων στο κενοτάφιο του Λεωνίδα.