Συζητήσεις για την επανεκκίνηση του αγροδιατροφικού τομέα στη Λακωνία

Το πλαίσιο του Συλλόγου Γεωπόνων

Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 12:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συζητήσεις για την επανεκκίνηση του αγροδιατροφικού τομέα στη Λακωνία

Σε συνέχεια εγγράφου με τον τίτλο «Reboot», για την επανεκκίνηση του αγροδιατροφικού τομέα στη Λακωνία, όπως γνωστοποιεί ο Σύλλογος Γεωπόνων Λακωνίας, οργανώθηκε από μέρους του βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ Θανάση Δαβάκη, αλλά και του αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Βερούτη, συνάντηση με στόχο την συζήτηση επί των θεμάτων που θίγονται στο εν λόγω έγγραφο.

«Αποδεχόμενοι την πρόσκληση συναντηθήκαμε και συζητήσαμε όλα τα θέματα που αναφέρονται στο έγγραφό μας διεξοδικά, αναλύοντας την υφιστάμενη κατάσταση, παρουσιάζοντας την δική μας οπτική γωνία ως των μόνων επαϊόντων του τομέα αλλά και προτείνοντας λύσεις που αφορούν στα θέματα που αναλύθηκαν», σημειώνουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων κ. Γεώργιος Μπουραζάνης και ο γραμματέας κ. Χρύσανθος Κωστάκος, προσθέτοντας τα εξής:

«Στο πλαίσιο αυτό έγινε σαφές ότι ο ρόλος του Συλλόγου μας είναι επιστημονικός-συμβουλευτικός αλλά και επαγγελματικών δικαιωμάτων με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται. Γνωρίσαμε στους δύο κυρίους ότι θα ακολουθήσουν έγγραφα-παρεμβάσεις για κάθε ένα από τους τομείς ενδιαφέροντος της γεωργίας που αναλύονται στο έγγραφο, καθώς επίσης και για κάθε ζήτημα αιχμής ανακύπτει και το οποίο επηρεάζει με άμεσο ή έμμεσο τρόπο τόσο την επιστήμη που διακονούμε όσο και τα επαγγελματικά δικαιώματα των μελών μας».

«Καταλήξαμε, εξηγούν οι κκ Μπουραζάνης και Κωστάκος, ότι θα υπάρξει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας ώστε να μεταφέρονται οι θέσεις μας τόσο στην κεντρική, όσο και στην περιφερειακή διοίκηση για περαιτέρω συζήτηση και λήψη αποφάσεων προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.

Τέλος επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε το συνάδελφο και μέλος του συλλόγου μας κ. Ιωάννη Μανίκη ο οποίος προθύμως παραχώρησε την αίθουσα συσκέψεων όπου έγινε η συνάντηση στα γραφεία της επιχειρήσεως “Μολών Λαβέ” στη Σπάρτη δεδομένου ότι το κτήριο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας είχε σφραγιστεί λόγω υλοποίησης προγραμματισμένης απολύμανσης και συνεπώς δεν ήταν εφικτό η συνάντηση να γίνει εκεί».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα